Футболният сезон във Франция приключи

Футболният сезон във Франция през сезон 2019/20 е приключен. Това стана факт, след като премиерът на Франция Едуард Филип анонсира, че спортни мероприятия в страната не може да има до септември, дори и пред празни трибуни.

 

Пандемията от коронавирус спря спорта в почти целия свят на 12-и март, като различните страни обмислят различни стратегии за завръщането на играта. По този начин Франция се присъедини към Нидерландия, Белгия и Аржентина, които анонсираха, че кампаниите при тях са приключили и няма да опитват да играят през лятото.

„Настоящият сезон не може да продължи. Не може и да има големи спортни събития преди септември, дори и на празни врати”, каза Едуард пред медиите.

Все още не се знае това решение как ще повлияе на френските клубове в Шампиоснакта лига, като Олимпик Лион трябва да играе реванш срещу Ювентус, докато Пари Сен Жермен се класира напред.

Възобновяването на футбола във Франция се разглежда второстепенно по въпроси, свързани с туризма и ресторантьорството в страната. Новината пък стана факт, след като се появиха информации, че играчите на ПСЖ са отказали да си намалят заплатите.

147 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Спорт