Футболният сезон във Франция приключи

Футболният сезон във Франция през сезон 2019/20 е приключен. Това стана факт, след като премиерът на Франция Едуард Филип анонсира, че спортни мероприятия в страната не може да има до септември, дори и пред празни трибуни.

 

Пандемията от коронавирус спря спорта в почти целия свят на 12-и март, като различните страни обмислят различни стратегии за завръщането на играта. По този начин Франция се присъедини към Нидерландия, Белгия и Аржентина, които анонсираха, че кампаниите при тях са приключили и няма да опитват да играят през лятото.

„Настоящият сезон не може да продължи. Не може и да има големи спортни събития преди септември, дори и на празни врати”, каза Едуард пред медиите.

Все още не се знае това решение как ще повлияе на френските клубове в Шампиоснакта лига, като Олимпик Лион трябва да играе реванш срещу Ювентус, докато Пари Сен Жермен се класира напред.

Възобновяването на футбола във Франция се разглежда второстепенно по въпроси, свързани с туризма и ресторантьорството в страната. Новината пък стана факт, след като се появиха информации, че играчите на ПСЖ са отказали да си намалят заплатите.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

215 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Спорт