Измъкнаха бивш футболист на Пирин от истински ад

Косово въведе драконовски мерки, за да ограничи разпространението на коронавируса. От вторник правителството на страната позволява на гражданите си да напускат жилището само за 90 минути на ден и то по един член от семейството. Причината за затягане на ограничителните мерки е заради очакванията на властите за предстоящ ад – значително нарастване на случаите на заразени с коронавирус през следващите седмици, пише gong.bg. Това принуди гоцеделчевеца Гуцев да опита да се върне в България, което нямаше да се осъществи без неоценимата помощ на българската дипломатическа мисия. Коридорът означаваше гарантирано и безпрепятствено преминаване през територията на двете страни от Западните Балкани.

„Искам да благодаря на целия дипломатически екип на нашата страна в Прищина и най-вече на съветника Стойко Йорданов, който свърши огромна работа, помогна ни да организираме цялото пътуване, съпроводи ни до границата със Северна Македония. След това през цялото пътуване до българска територия не спря да се интересува как се придвижваме“, сподели пред БТА Любомир Гуцев. „Вече минахме задължителните тестове за COVID-19 и сега ще изчакаме да мине 14-дневната карантина у дома.

Поддържам връзка с директора на клуба Арбнор Морина, чакаме да видим как ще се развие ситуацията. Извънредното положение в Косово е до 3 май, няма да има тренировки, никаква активност. Досега тренирахме на групи по 6 футболисти, а последните дни по двама. Сега ще работим по индивидуална програма, която е свалена с телефоните на всеки от нас“, добави бранителят.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

207 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Благоевград