Кобрата изригна със силни думи за смъртта на Милен Цветков

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев сподели в предаването „Събуди се“ по NOVA за очакванията си към мача за световната титла с Антъни Джошуа, трагедията с Милен Цветков, по какъв начин тренира и още любопитни неща.

Какво му дава енергия в тези моменти?

„Трябва да бъдем малко по-организирани, дисциплинирани. Нещата ще се получат. Надявам се че както бързо дойде вирусът, така бързо и ще отмине. Много е важно човек да си прави изводи от всичко, което се случва. Изводите са важни да си извадим поука. Занапред да бъдем по-добри. Това ни развива като личности“, започна той.

Какви изводи си е направил самият Пулев?

„Много изводи. За живота, за България, за българите, обществото, начинът на живот тук. За мен е рай. Някои го виждат като ад. Трябва да бъдем сериозни, будни хора. Имаше протест в подкрепа на Милен Цветков, на всички, които са недоволни от това, което се случи. Не може в цивилизована европейска държава това да се случва. Всеки един човек заслужава да живее“, продължава Пулев.

Какво трябва да се промени?

„Много неща. Основата е грешна. От пешеходните пътеки – сгрешена концепция. Има толкова интелигентни хора, специалисти и въпреки това всичко е грешно. Грешен е принципът, начинът на работа. За да се вземе решение, хората трябва да дебатират, да обмислят. Нещата се правят на око. 21 век сме. Не може да се случват такива неща“, откровен е Кобрата.

За предстоящата криза

„Кризата не ни е ударила достатъчно, за да се замислят хората. В момента, в който отмине, 2 седмици по-късно това ще бъде забравено. В момента има хора, които карат и се чувстват безнаказани“, смята Кубрат.

Относно мача с Антъни Джошуа

„Надявам се да се получи до края на годината. Всичко зависи от световната ситуация. Тя не е никак розова. Всичко е спряло. Аз предупреждавах за последствията от коронавируса. Икономиката е много важно да върви. Винаги тренирам. Винаги се готвя. В момента съм на авариен режим. По-леко тренирам. По един път на ден, през ден, в залата. По горите, ограничено. Хубаво е, защото има по-малко хора“, разкри претендент №1 за пояса на IBF.

За повишението в чин офицер

„За мен това е чест. Те го знаят. Виждат за какво става въпрос. Дори униформата ме изпълва с гордост и чест. Радвам се.“, каза софиянецът.

Какво ще го изпълни с чест, ако мачът се състои, но без публика?

„Чувството е неописуемо и не може да се сравни с нищо, когато една маса с хора е дошла да те подкрепя за победата. Това е такава любов…който не я изпитал, не знае. Най-важен е крайният резултат“, завърши Кобрата./gong.bg/

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

846 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Спорт