Коронавирусът разтърси и ЦСКА

ЦСКА е поредният клуб, в който заплатите ще бъдат намалени заради пандемията от коронавируса. „Армейците“ ще позатегнат коланите подобно на всички останали родни клубове. Това ще са нормални процеси с оглед загубите, които ще се претърпят покрай настъпващата икономическа криза. Освен това клубът ще хвърли доста сили и в реконструкцията на стадиона, което отваря още едно перо за сериозни разходи.
Бюджетът за следващия сезон тепърва ще се изяснява, предвид че засега не е ясно кога изобщо ще завърши настоящият. На този етап няма изгледи мачовете да започнат преди началото на юни. Така или иначе, в ЦСКА отсега планират преразпределението на средствата. Намаляване на заплатите ще има и в другите водещи клубове Лудогорец и особено в Левски, където орязването ще е в доста по-големи размери.
„Червените“ вече имат и набелязани трансферни цели за лятото. Те ще опитат да привлекат повече български играчи, с което да изградят солидно ядро от родни футболисти. В елита има няколко интересни имена, като на „Армията“ следят ситуацията около тях.
През последните две години от ЦСКА неведнъж опитваха да привлекат български футболисти, сред които Тодор Неделев и Мартин Минчев, но удряха на камък. Бройката на чужденците при „червените“ пък ще намалее, след като през този сезон бяха използвани над 20.
Встрани от спортно-техническите процеси, сега предстои да се изготви оценка на ЦСКА – на футболистите и емблемата. Това е част от процедурата по учредяването на съвместното дружество между клуба и държавата за „Армията“ и Панчарево./Тема спорт
Вижте още от най - актуалното за Благоевград

81 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Спорт