Пирин играе финал за Купата с екип подарен от македонци!

В условията на пандемията и изолация от COVID-19, struma.news ще ви върне отново назад във времето. С цели 26 години , с още една уникална история  и снимка. Този път и документ. И за един незбравим отбор на Пирин Благоевград.

През сезон 1993/1994 Пирин Благоевград прави запомнящ се сезон. Стига и до финал за Купата, загубен злощастно от шампиона Левски с 0:1 на Националния стадион. Но стигат до участие в несъществуващия вече турнир на КНК.

В отбора са  Герганчев,Янков,Митов,Ст. Стоилов, В. Попов,Ст. Гошев,двамата македонци Урошевич и Тодоровски, на полусезона идват и П.Михтарски,М. Радуканов и М. Горанов. Наистина впечатляващ отбор.Много интересна е историята на екипа с който играят орлетата през този сезон.

Големият  фен на Пирин Атанас Киряков ,с помощта на македонците Данчо Бойковски и Борис Петков от Чикаго осигуряват този екип.Воден единствено от своята любов към Пирин Атанас Киряков  се свързал се с македонските братства и ги помолил да осигурят екип на Пирин . Каква да е боята , го запитали ? Зелена и бела. Минало време и в пощата в Благоевград пристигнала пратка от Америка .Пълен комплект екипи за всички футболисти.

Президентът на Пирин по това време Д-р Христо Христов решил типично по български да благодари на македонците…. и да ги помоли за още два екипа !

Дебютът с новия екип от Чикаго е през есента на 1993-та година при победата над Локомотив Пловдив с 1:0. Останалото е история…/pirinsport.com/

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

356 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Спорт