Пирин стартира лятната си подготовка

С традиционния водосвет за здраве и успехи Пирин стартира лятна подготовка за новия сезон в Първа лига.

 

„Започваме с надеждата, че ще успеем да надградим върху постигнатото през втората част от миналия сезон. Имаме доста млади момчета, които ще получат шанс по време на подготвителния период, който ще премине тук, в Благоевград. Бодуров и Занев получиха още един ден почивка и утре ще се присъединят към отбора. До края на седмицата на разположение ще бъдат и японците Казуки Такахаши и Юки Айзу“, заяви пред представители на медиите старши треньорът на Пирин Радослав Митревски.

 

Освен със Спас Георгиев, Антон Карачанаков и Стилян Николов Пирин се разделя и с Орлин Старокин, на когото клубът благодари за демонстрирания професионализъм и пожелава много здраве и успехи.

 

Както е известно Станислав Манолев и Светослав Дяков прекратиха своята футболна кариера и започнаха работа в Пирин.

 

Подготовка с тима започнаха младите Калоян Тодоров от Спортист (Своге) и Андрей Йорданов от Царско село.

 

По време на лятната подготовка Пирин има планирани пет контроли, като почти сигурно към тях ще бъде добавена още една.

 

Програма на летните контроли:

 

11.06. Пирин – Септември (София) (Благоевград)

 

18.06. Пирин – ЦСКА 1948 (Благоевград или Банско)

 

22.06. Левски – Пирин (Самоков)

 

25.06. Пирин – Спартак (Варна) (Благоевград)

 

02.07. Пирин – Беласица (Пeтрич) (Благоевград)

 

Началните часове ще бъдат обявени допълнително.

 

На 29.06 е планирана още една контрола, като се очаква потвърждение от страна на съперника.

 

„Ще дадем шанс на младите. Това е нормално за нашия клуб. Те трябва да заслужат своето място в отбора и да грабнат своя момент. Не се притесняваме да направим това подмладяване, тъй като това е в редата на нещата. Ще се борим за добро представяне през новия сезон, който чука на вратата“, заяви техническият директор на Пирин Светослав Дяков.

 

„Надявам се да пренесем добрите практики от престоя ни в чужбина в клуба. Мисля, че от това Пирин само ще спечели. Нормално е да даваме шанс на повече млади играчи. Генерално нещата в българския футбол по отношение на подрастващите трябва да се променят, защото както сами виждате националният отбор не върви никак добре. Трябва държавата в лицето на министерството на младежта и спорта да се намеси и да помага активно на детско-юношеския футбол, за да има повече млади български играчи в бъдеще.

 

Смятам, че при тази инфланция е нужно договорът за телевизионните права да бъде актуализиран и да бъде по-изгоден от финансова гледна точка за клубовете, които произвеждат футболния продукт. Нужна е промяна и що се отнася до спонсорските лога върху официалните фланелки на отборите, защо да не се добавят още спонсори на фланелките и екипите, както например е във Франция“ заяви президентът на Пирин Станислав Манолев.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

331 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Спорт