Тити Папазов: Вземам акциите на „Левски“ по куриер

Не съм параван на никого, отсече баскетболният спец
Баскетболният треньор Тити Папазов ще вземе акциите на футболния „Левски“. Това обяви спецът в интервю за bTV, хвърляйки яснота за бъдещето на финансово закъсалия клуб, който е пред фалит. Папазов заяви, че трябва тази седмица да получи акциите по куриер от Дубай, където се укрива от правосъдието собственикът на „сините“ Васил Божков.

 

 

В емоционалната си телевизионна изява, която не мина без традиционните сълзи, спецът няколко пъти подчерта, че „Левски“ ще бъде спасен.

Той обаче отказа да назове как точно ще се издържа футболния клуб след смяната на собствеността,
като заяви, че „това е предмет на друг разговор. „Акциите ще са в мен до дни, ще се наспя след това, заяви Тити. – Искам да благодаря на хората, които в седмицата от 28 април се събрахме и заедно извадихме кестените от огъня. Първата задача е изпълнена, „Левски“ може да бъде спасен. „Левски“ доживя своя катарзис, това е първият български клуб с нова формула на управление. Аз не мога да съм параван или нечия подлога. Кой ще дава парите ли? Това е тема на друг разговор. Кой ще дава парите – това е моя лична отговорност“, заяви Папазов.

Той обаче все пак призна, че спонсорството няма да дойде от двете големи компании – „Лукойл“ и „Ефбет“, за които се спекулираше в медийното пространство. „Категорично не може „Лукойл“ да стане спонсор на „Левски“. Тази тема искам да бъде табу, не съм параван на никого! Братята Найденови и „Ефбет“ ли? Няма как. Г-н Божков каза, че ме вижда, че много искам и ще ми прати акциите по DHL (куриерска фирма, б.р.)“, каза баскетболният треньор пред bTV.

Ако думите му се потвърдят и акциите бъдат дадени от Божков, изпълнителният директор Павел Колев ще трябва спешно да намери финанси, за да бъдат платени заплатите на играчите, които от три месеца не са взимали месечните си възнаграждения. Това бе потвърдено от Колев, който заяви на няколко пъти, че клубът има десетина дни, за да избегне фалита.

Спешно трябват около 1,5 милиона лева, за да успеят „сините“ да завършат успешно сезона.
Премиерът Бойко Борисов вече изяви готовност да помогне на клуба, ако там вече собственик не е Божков, който има двуцифрен брой обвинения от прокуратурата. „Може да отпуснем кредит и да осигурим договор за реклама на „Левски“. Стига да си изяснят положението със собствеността на клуба. Ако го направят, нека дойдат с добро предложение. Ако не го направят, значи „Левски“ не им е мил“, заяви на 6 май премиерът.

От Министерството на младежта и спорта и от БФС заявиха, че нямат информация за смяната на собствеността на „Левски“, защото това е работа на самия клуб. От НАП пък заявиха, че нямат отношение по собствеността на „Левски“, защото договорът за разсрочване на задълженията е сключен със самия клуб, а не с конкретен човек./monitor.bg/

352 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.