Опасно време с жеги и летни бури в първия ден на юли

Висок риск от порои с градушки
В първия ден на юли жегата ще започне бавно да отстъпва в някои западни райони. Въпреки това температурите следобед все още остават високи в интервала 32-37 градуса. Най-високите стойности ще са в централните и източните райони на Горнотракийската низина.

 

Сутринта ще е слънчева, но около обяд и по-късно в часовете до полунощ първо на Запад, а после постепенно и в североизточните райони ще има условия за локални летни бури с краткотраен интензивен валеж, гръмотевици и градушки. Заради сравнително високите температури, има опасност градушките да са по-едри, ако не сработи защитата от ресорната агенция.

 

Около крайбрежието в рамките на деня валежи не се очакват. Условия за такива ще има чак през нощта срещу петък. Температурата на въздуха ще е около 30 градуса, на морската вода – около 24-25, вълнението – незначително.

В петък отново ще има следобедни валежи с гръмотевични бури. Ще се усети леко разхлаждането с появата на по-хладен северозападен вятър. През почивните дни по-голяма вероятност от превалявания има в събота, докато в неделя се очертава променлива облачност с незначителни превалявания на изолирани места, предимно около и в планините.

 

В началото на следващата седмица дневните температури ще се колебаят около 30 градуса. След временно утихване на времето в понеделник, във вторник се очаква нов студен атмосферен фронт с летни бури и градушки.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

120 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Времето