Седмицата идва с валежи

По-чести и значителни превалявания – в средата на периода
Настоящата седмица идва със свежо пролетно захлаждане, валежи и малко по-бурно време. В понеделник ще е облачно с по-осезаем вятър следобед над южните райони на страната. Има потенциал за слаби превалявания около и след обяд първо на изолирани места в Североизточна България, а по-късно – в предпланинските и планинските райони на Западна и Централна България. Отново там са възможни и гръмотевици. Температурите през деня ще достигнат стойности между 24 и 29 градуса, около крайбрежието – 18-20 градуса, в планините – 15-23 градуса.

Във вторник ходът на валежите и температурите ще се запази с условия за следобедни валежи, тук-там с гръмотевици в западната половина на страната. Времето ще стане по-нестабилно в сряда с преминаването на студен атмосферен фронт. От север на юг преваляванията ще са по-чести и на повече места, като в рамките на деня ще вали повече в северозападната половина на страната, а в часовете през нощта и в четвъртък – в областите на Южна България. Преминаването на фронта с по-хладен въздух ще създаде условия за по-силни гръмотевични бури и голям риск от градушки. По-ниските дневни температури – 20-25 градуса – ще се усетят от четвъртък до събота.

Запрашаването на атмосферата с пустинен прах от Африка ще се запази в първите дни на новата седмица, но предимно в западните и по-чувствително в югозападните райони. Преносът на по-хладен въздух от североизток постепенно ще прочисти хоризонта от средата на седмицата нататък.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

695 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Времето