Топъл уикенд, но с прах от Сахара

Новата седмица връща майските валежи и бури
Началото на почивните дни ще е с променлива облачност, значителна на много места, но без валежи. Вятърът ще се усилва в източните райони и най-вече северно от Стара планина. Температурите около и след обяд ще се колебаят между 27 и 32 градуса. По-горещо – областите на Южна България, а най-високите температури се очакват по долината на река Струма.

Неделята ще е облачна, отново с дневни температури около 30 градуса. В следобедните часове ще има условия за краткотрайни превалявания с гръмотевици на изолирани места в западната половина на страната.

През новата седмица времето ще се върне към традиционните за месец май пролетни бури с краткотраен следобеден валеж. До средата на седмицата валежите ще са по-малко, след това от сряда – на повече места в страната, но предимно в Западна и Централна България. Ще има условия за резки прояви на времето – мощни гръмотевични бури и голям риск от градушки.

С леки колебания в посоката на ветровете в следващите няколко дни ще продължи преност на по-топъл въздух от Средиземноморието, с който от Югозапад ще нахлува прах от африканските пустини. В западната половина на страната концентрацията ще е по-висока. Видимостта ще е понижена, преваляванията – кални.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

372 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Времето