Валежите продължават

Опасност от порои в 5 области на страната
Започналото захлаждане с валежи и бурни проявления на времето продължава. Над Балканите преминава мощен студен фронт, който ще свали драстично температурите днес. От 25-30 градуса в сряда, в най-топлата част на денонощието днес термометрите ще се колебят между 14 и 19 градуса. По-силните пориви на вятъра през деня ще се изместват от северните райони към Южна-Югоизточна България и Черноморието.

До обяд облачността ще се разкъсва до слънчево време. Валежи – следобед. Отново тук-там ще гърми, но по-ниските температури ще ограничат опасността от градушка на по-малко места. Значителни количества дъжд – между 35 и 50 литра на квадратен метър за денонощието – се очакват в областите на Централна Южна и Югозападна България. В сила е жълт код за опасно време. В рамките на деня от северозапад преваляванията ще намаляват и ще спират.

В петък и събота облачността ще се разкъса, валежите ще са на по-малко места – в петък с по-голяма вероятност в Западна и Централна България, а в първия от почивните дни – в източната половина на страната. Сутрините ще са прохладни с температури около 8-10 градуса, в часовете следобед термометрите ще достигат до 20-25 градуса. В неделя следобед и в началото на новата седмица отново се очертават валежи.

За изминалото денонощие над 80 хиляди мълнии бяха регистрирани в Югоизточна Европа. Голяма част от тях – над Северна България, която понесе основния удар на екстремните прояви на времето

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

672 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Времето