Откриха неочаквани вредни последствия от виаграта

Някои хора са свръхчувствителни към медикамента

Откриха неочаквани вредни последствия от виаграта

Употребата на силденафил (известен още като Виагра) може да доведе до неочаквани последици за зрението. Истории на случаите са разкрити в Frontiers in Neurology.

Изданието съобщава за 17 мъже на възраст 38-57 години, които в рамките на 48 часа преди да отидат при лекаря, взели една таблетка от 100 милиграма от лекарството. Преди това пациентите не са използвали силденафил, който се приема без рецепта и не са забелязани очни патологии.

Диагностичните тестове установяват, че в девет случая е наблюдавана фотофобия при пациентите, в 13 – нарушение на цветовото възприятие, в девет – нарушение на зрителната острота, в три – стереопсис, в шест – контрастна чувствителност, в осем – аномално разширени зеници.

Зрителното увреждане преминава в рамките на 21 дни от датата на приемане на силденафил. Изданието на списанието отбелязва, че някои хора са свръхчувствителни към лекарството, поради характеристиките на метаболизма си, така че трябва да започнат да приемат Виагра в по-малки количества./zdrave.to

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

99 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Здраве