Стойчо Кацаров: Няма затягане на мерките, точно обратното е

Няма затягане на мерките, а точно обратното. С новата заповед ресторантьорите могат вече да работят на 100%. Това заяви на брифинг здравният министър Стойчо Кацаров.

„От началото на лятото всички мероприятия на закрито се провеждат при режим 50% от капацитета. Това не се променя. Със заповедта, която издадох вчера, им дадох възможността да работят на 100%. Тези, които искат, могат да продължат да работят на 50%. Никакви ограничения не са наложени”, категоричен е здравният министър.

Във връзка постъпващи от граждани запитвания относно работата на определени обекти и организирането на конкретни мероприятия при използването на капацитет до 50%, както и във връзка със заповедта, която влиза в сила от днес, 20 август, от здравното министерство направиха следните уточнения:

Условията за работа на тези обекти не са променяни. И досега те можеха да работят/ да бъдат организирани при използването на до 50% от капацитета на съответното място. Тази възможност е в сила и в момента. Новото от днес е, че същите могат да работят/ да бъдат организирани, използвайки 100% капацитет, ако персоналът и посетителите са или ваксинирани, или преболедували, или предоставят негативен резултат от PCR тест.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

113 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Здраве