10 причини да караме велосипед

Безкрайните студени нощи започват да отстъпват, принудени от сложните космически сили, за които дори не се замислят. Дните с по минута-две завземат мрака, както сутрин, така и вечер. Някои от предвестниците на пролетта вече почти прецъфтяха, а птичките започват да се чуват далеч по-рано от разделянето ни с леглото.

Време е да извадим онзи стар другар с двете колела, покрит с доволно количество прах, оставен в мазето още от времето, когато ненужните листа от зелето се вееха пред блока. Там е, макар и мускулите му да са поспаднали. С ловки движения – около 150, според големината на помпата, бързо могат да бъдат възстановени. Проверяваме гайките, смазваме веригата и е готов. Даже и той няма търпение да се понесе към някоя неизследвана досега дестинация.

Мисля, че забравяме някого. Ами да – приятелите. И съвсем скоро леността, умората, безразличието и негативността се изпаряват. Само един оборот, достатъчен да промени всичко в нас и около нас.

За малко мотивация и изпълнени с надежда ще напишем на бял лист 10 причини да караме велосипед още днес. Фиксираме го на най-видното място вкъщи, за да ни е винаги пред очите, а съвсем скоро до него ще се появи и друг с 10 маршрута, по които да поемем. Слагайте каските и да излизаме навън.

1. Здраве. Да раздвижим това тяло най-накрая. Да кипнем тази кръв.

2. Приятелите. Много добър начин да се срещнем с нови хора или да съберем старата тайфа.

3. Новите места. Всеки ден нова дестинация, нов баир и нов вид комари. Има толкова за откриване.

4. Различно усещане за света. Асфалт, горска пътека или скала, всичко зависи от теб и онези двете колела.

5. По-зелен си. Не използваш билет – повече дървета, не зареждаш бензин, нафта или пропан-бутан – по-малко „Це“-та във въздуха. Чиста работа, нали?

6. Теглото. Сваля се, но много зависи от наклона на препятствието пред теб. Ама то и все надолу не може.

7. Тези цигари. Пробвай да запалиш след маршрут от 10 км. Не, че няма да можеш, но едва ли ще е много приятно. След още 10 км вече ще си пропуснал две цигари и така, докато ги спреш.

8. Вдъхновява. Прочиства мозъка като с магическа пръчка. А ако питате за вдъхновението… веднага след като се приберете ще имате такова, за да прочистите мазето за поне още един велосипед. Е, и за друго ще се вдъхновите, но това е свързано с кръвната група, разположението на звездите и нивото на река Нил.

9. Можеш да се видиш отстрани. Особено, когато броячът на километрите стигне степен на двойката по-голяма от 7 или в очите на другите, когато паднеш.

10. Разходите. То това е свързано с „по-зелен“-яването, което споменахме (т.5). Намаляват в пъти и така ще има средства, за да се запълни разчистеното място – резултат от вдъхновението (т.8). Пък и за друго, нали за „в пъти“ си говорим./10te.bg/

 

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

835 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: 10-те най