Първи потвърден случай на пациент с коронавирус в Петрич

Първи потвърден случай на пациент с коронавирус в Петрич бе установен днес.
Мъжът, при който е потвърдена инфекцията с коронавирус е на 69 години с тежко онкологично заболяване. На 28 април той е бил изписан от лечение в болница МБАЛ „Свети Иван Рилски“, гр. София, където преди седмица (24. 04.) здравните власти започнаха проверка за вътрешна инфекция в болницата, след като бяха установени над 10 положителни проби на медици.

 

Дом за деца с увреждания е новото огнище на COVID-19 – повечето са заразени

 

Вчера петричанинът е намерен в безпомощно състояние в дома си от приятели. Приет е в болницата, веднага е взета проба за коронавирусна инфекция. При бързия тест резултатът е отрицателен, но състоянието на пациента налага и последващ PCR тест. Преди минути положителният резултат за коронавирус беше потвърден от Национална референтна лаборатория.

 

Дом за деца с увреждания е новото огнище на COVID-19 – повечето са заразени

 

Предприемат се всички необходими действия за установяване, изследване с PCR- тест, изолиране на контактните лица на пациента от Петрич. Взети са нужните мерки и в сградата на болницата. Това не е единственият случай на заразен с коронавирус пациент на болница „Св. Иван Рилски „, има информация и за мъж от Гоце Делчев, който се лекува там и е положителен за вируса. В столичната клиника имаше вътреболнична инфекция и вероятно това е причината за заразяването и на двамата пациенти от Благоевградска област.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

3 509 преглеждания

One thought on “Първи потвърден случай на пациент с коронавирус в Петрич

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Петрич