31 нови случаи на коронавирус у нас, общият брой е 2100

Това стана ясно на брифинг на Националния оперативен щаб
Регистрирани са 31 нови случаи на коронавирус у нас. Общият им брой е 2100. Това стана ясно на брифинг на Националния оперативен щаб. Сред заразените е и едно дете на 10 години.

Починали са трима души за денонощието, общо са 98 случаи. Един от починалите е от старческия дом в Кула, уведомиха от Щаба. 521 пък  е броят на излекуваните от COVID-19.

 

Националният оперативен щаб ще продължи да работи и да следи обстановката в страната, уведоми началникът на Щаба ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

 

Относно детските градини от Щаба следят обстановката в Западна Европа. На сутрешно заседание с премиера Мутафчийски е изразил становище, че детските градини не бива да бъдат отваряни поне още седмица.

„Има клъстарно разпространение на болестта, което ние отчитаме като много добре. Ако продължим в същия дух, това дава по-големи шансове за нормален живот в бъдеще“, заяви Мутафчийски.

 

Относно КПП-тата, началникът на оперативния щаб подчерта, че те не са факт от 6 май и няма как да се върнат с въвеждането на извънредна епидемична обстановка.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

506 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Актуално