6 кандидатски листи за президент и вицепрезидент, регистрацията в ЦИК продължава

Все още тече регистрацията на кандидатските листи на кандидатите за президент и вицепрезидент. Към момента има подадени документите на 6 кандидатски листи, срокът е до 12 октомври. Това каза говорителят на ЦИК Росица Матева, предаде репортер на БГНЕС.

 

Цветозар Томов припомни, че общо са се регистрирали за президентските избори 12 партии, 5 коалиции и 12 инициативни комитета. „Очевидно е, че не всички партии и коалиции ще регистрират свои кандидатки двойки, но засега 4 от тези 6 подадени молби за регистрация са на партии и коалиции, 2 на инициативни комитета“, каза говорителят на ЦИК.

 

Росица Матева посочи, че от два дни вече на интернет страницата на ЦИК е активна възможността на избирателите да проверяват дали фигурират имената им в подписки на партии и коалиции. „Ако фигурират имена в подписки, за които те не са се подписали, призоваваме гражданите ако открият имената си да подават сигнали към КЗЛД, тъй като тя е компетентният орган да разглежда тези сигнали“, каза Матева. ЦИК съобщи и че вече е активна възможността в страницата на ГРАО да могат да подават по електронен път заявления за гласуване по настоящ адрес. /БГНЕС

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

116 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Актуално