Болен от ТЕЦ „Бобов дол“ е заразил най-малко 7 свои подчинени

Болен от ТЕЦ „Бобов дол“ е заразил най-малко 7 свои подчинени. Големият риск за служители е заради това, че работят и пътуват заедно, въпреки че има достатъчно пространство е помещенията, в които работят.

На редовния брифинг ген. Венцислав Мутафчийски съобщи, че Кюстендилският регион е новото огнище на заразата COVID-19. 13 са регистрираните случаи, като общото между тях е, че са свързани с работата на ТЕЦ „Бобов дол“.

Вирусът е засегнал села от община Сапарева баня.

„В Ресилово са 5, в Овчарци 1, в Сапарева баня – двама, и в Сапарево – двама. Всички са служители на ТЕЦ Бобов дол“, обясни кметът на Сапарева баня Калин Гелев.

Общо от двете села, работещите в ТЕЦ „Бобов дол“ са около 20 души. Всички са категорични, че заразата е тръгнала от централата.

От всички заразени, засега само един е настанен в болница. Състоянието му е стабилно.

Останалите, сред които има и две деца, са под карантина вкъщи.

Все още не всички са с втори положителен тест. В Ресилово приеха спокойно и дори с недоверие новината за заразените хора.

 

Ново огнище на заразата у нас – край Дупница

 

В община Сапарева баня призовават всички хора стриктно да спазват мерките за дистанция и изолация, за да не се блокира разпространението на вируса.

В болница в Дупница са трима души.

Заразата е тръгнала от ремонтния персонал на електроцеха в ТЕЦ „Бобов дол“, предаде NOVA. Там работят около 30 служители, като първи се е заразил механикът на групата, след което седем негови подчинени.

Големият риск за служители е заради това, че работят и пътуват заедно. Транспортът е организиран така, че работници пристигат с пътнически автобуси.

Директорът на ТЕЦ-а Емил Христов обясни, че вътре в помещението пространството е достатъчно, за да нямат работниците близък досег.

Започнала е незабавна дезинфекция./dir.bg/

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

331 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Актуално