Даниела Митева е новият директор на Агенцията по вписванията

В Агенцията по вписванията, Инспекторатът към министъра на правосъдието и одитът установиха редица недостатъци и нарушения. Това заяви правосъдният министър Янаки Стоилов, който представи отчет на свършената от министерството работа. Поради тази причина министърът е освободил директора на Агенцията  Габриела Козарева. На нейно място се назначава Даниела Митева.

Европейската комисия е започнала процедура за нарушение и неизпълнение за свързването на търговския регистър към т.нар система БРИС, което е трябвало да стане преди 4 години. Забавило се е и създаването на регистъра за овластяването и пълномощията.

“Проведени бяха среща с почти всички организации в правната сфера. По мое предложение ВСС прие да се изготви анализ за 10-годишен период на Специализираното правосъдие. Все още очаквам информация, която предстои да бъде дадена. Предложихме дискусия по предложения модел за нова съдебна карта. Всяка седмица организираме приемна за гражданите – практика, която доста години е била изоставена”, обясни министърът.

Сред дейностите, които Стоилов отчете, са срещата му с европейския прокурор Лаура Кьовеши, предложенията за промени по Плана за възстановяване и устойчивост, както и редица проверки, които той е възложил.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

150 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Актуално