Депутатите решиха: Никола Минчев вече не е председател на Народното събрание

Никола Минчев вече не е председател на Народното събрание. Това стана след като мнозинството от депутатите реши да гласува оставката му.

 

Тя бе поискана от ИТН, след като вчера той отказа да закрие заседанието, на което външният министър Теодора Генчовска да разкрие двойната политика на правителството по отношение на ветото към Северна Македония.

 

„Благодаря на Никола Минчев за добре свършената работа. Той наистина стана днес жертва не на неговата дейност, а на това че в момента една коалиция, която се формира от ГЕРБ, ДПС и хора останали в ИТН. Когато започнахме със служебния кабинет ние осветлихме нарушенията в ББР, но пътя е един и България ще бъде различна“, заяви Кирил Петков.

 

„За мен беше чест е и ще продължи да бъде на първо място че влезнах тук в Народното събрани, храма на българската държавност. А още по-голяма чест да ме направите пръв сред равни. Нарочно бягам от думите да застана начело, защото вярвам, че ако председателят се изживява като парламентарен шеф, не е за тази позиция. Винаги съм се стремял да подхождам с уважение към всички народни представители. В днешната дискусия мисля, че го оценявате. Да ви изслушвам, да ви давам думата, даже и да си навличам гнева на коалиционни партньори“, заяви Минчев и сподели, че дори от администрацията му казали, че е прекалено добър за тази длъжност.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

156 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Актуално