Фандъкова: Отваряме „Витоша“ за разходка от 3 май

От 3 май се отваря за разходка природен парк „Витоша“.Това коментира в пост в профила си във Фейсбук столичният кмет Йорданка Фандъкова.

От него става ясно, че е имало заседание в МС, на което участие са взели премиерът Бойко Борисов, здравният министър Кирил Ананиев, МВР-шефът Младен Маринов, ген. Венцислав Мутафчийски, както и членове на Националния щаб.

На него те са коментирали организацията за отваряне на природните паркове и създаването на организация за излети в планините, за което министърът на здравеопазването издава заповед.

Екипите на Столична община и Общинска полиция ще организират движението и паркирането на автомобили от „Драгалевци“ до Морените и от „Бояна“ до Златните мостове, Ветровала и Офелиите. Между 11.00 и 14.00 часа тези пътища ще се затварят за автомобили.

На паркинга на хижа „Алеко“ ще се допускат автомобили с трудноподвижни граждани и с инвалидни колички.

„За да не допускаме събирането на много хора на едно място автобусните линии, които пътуват до Витоша, остават спрени. С успокояване на епидемичната обстановка имаме готовност да възстановим движението на градските автобусни линии до Витоша“, пише още Фандъкова.

При разходка в планината трябва да се спазва дистанция от минимум 2,5 м., а при разговори с други хора да се постават маска или шал.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

1 215 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Актуално