ГЕРБ с коментар на актуални теми

„Трети ден питаме, какво е предназначението на 228 машини складирани заедно с тези, на които трябва да прочете вота. Нямаме ясен отговор. Ако са предназначени за друга държава, какво правят в склада заедно с тези за нашите избори, или пък ще бъдат за резервни части. На всичкото отгоре ни се карат, че задаваме въпроси“, заяви на брифинг зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев. Той запита дали има пропуск при вота, така че гражданин да не може да гласува повече от веднъж.

 

„По отношение на куп неща и то много критични ЦИК делегира доверието си на няколко човека, които никой не ги знае кои са. Има и доста смущаващи факт.“, допълни той.

 

От ГЕРБ направиха демонстрация и на гласуването, което показва, че ако човек неволно или волно гласува само за президент например, то няма да има право да гласува отново, с условието, че не се е разписал. Ако все пак му се разреши да гласува и за парламентарните избори, като се оказва, че два пъти е гласувал за президент и един път за народен представител.

 

„Александър Кирков съветник в ЦИК, занимава се с ключа на машините. Кирков от IT-компания с 10 хиляди лeва заплата отива в ЦИК, а брат му отива в ДАЕУ със сертифицирането на ключа. Единия брат го прави, а другия го одобрява. Пламен Желязков е съдружник с Атанас Шарков. Шарков е бил съветник на Стефан Янев, Асен Василев и на ЦИК и става част от ИК на Лозан Панов.“, обяви Тома Биков и продължи „Тодор Цолов също от много голяма компания с над 10 хиляди лв заплата и отива да работи за 2 хиляди. Всичко това води към „честните“ избори на Румен Радев. Очевидно това е братството на почтените, както и на съдружниците.“

 

Радомир Чолаков се възмути, че според решението да не се броят разписките става ясно, че 140 хиляди българи не могат да броят, а само тези четирима-могат.

 

„Ние подозираме, че тук нещо се случва и изборите няма да бъдат честни“, заяви Чолаков.

 

Лидерът на ГЕРБ коментира думите на Христо Иванов, че ГЕРБ водели кръстоносен поход срещу машините. Бойко Борисов припомни, че всички европейски държави са се отказали о машинния вот, точно защото има съмнения.

 

„Този стожер на демокрацията ни се кара, че задаваме въпроси. Той казва, че тези 228 машини били в камиона. Те са в куфари, абсолютно същите, еднакви, никаква разлика от сертифицираните. Ние просто попитахме защо са в държавния склад. Като гледате цялата тази схема от 4 човека, те може и да са най-добрите. Но и ние имаме изключително добри ИТ специалисти. Как ние сме сигурни, че софтуера е написан така, че брата като го провери да е правилен. Все пак са братя. Помня как Христо Иванов като искаше видеонаблюдение и всичко останало, ние се съгласихме. Но като ги хванахме по боксерки за схемата с тези хора и машините, които могат да начукат 228 хиляди гласа, те ни обвиняват. Абе Христо кой даде на ДПС в парламента двете най-важни комисии, регионалната и икономическата, вие ли бе Христо или ГЕРБ? А като си шушукате с Данчо Цонев и благодарение на него си приехте бюджета.Рашков и Гювен си другаруват.Ако не беше ГЕРБ щяхте и шеф на БНБ да си направите.“, допълни той.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

165 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Актуално