Операция „Медицински канабис“ в Петричко продължи и вчера! Провериха склад на гоцеделчевски бизнесмен и склад край с. Кулата! Чакат експертизите! Каква е целта на акцията?!

И вчера продължи операция, която Struma.com озаглави „Медицински канабис“, тъй като в рамките на три дни полицаите щурмуваха складове в Петрич и околните села, в които документално, законосъобразно се отглежда канабис за медицински цели, чиято концентрация на канабиноиди е 0.2%.

 

Вчера бе проверен склад на гоцеделчевски бизнесмен, но там полицаите нямат съмнения за това, че растението е за медицински цели. Ден преди това запечатаха склада на общинсия съветник Марин Китанов, разположен в центъра на града. Запечатаха и склад в промишлената зона, собственост на Ат. Панчев от санданското село Лешница и складова база, огромно хале в Ръждак.

Акцията придоби национална известност, тъй като количествата открит канабис надхвърлят 10 тона. Цифрата е внушителна, но пък всички проверени имат разрешителни за производството му.

Дни наред петричани се питат-възможно ли е да се отглежда канабис в помещения в града или близо до него, тъй като той мирише ужасно, защо полицаите се втурнаха дни преди изборите да проверяват подобни бази и след като собствениците му имат разрешителни къде е проблемът?! Според коментарите, акцията има за цел да установи, има ли нещо общо отглеждането на канабис в Петричко с финасирането на определени политически партии.

 

Презумцията е, че покрай медицинския канабис, можело да се отглежда и канабис като дрога, за разпространие в страната и трафик зад граница, а средствата от тази дейност да се използват за финансиране на политици и партии предизборно. –

 

Това уточняват в момента полицаите. Проверяват дали канабис за медицински цели, нахвърля допустимите по закон 0.2 % канабиноиди. Факт е, че акцията изуми петричани, които научиха, че в района им има много бизнесмесмени, които се занимават с подобна дейност, а проверените предпиремачи са яростни срещу акцията на полицията, тъй като им застрашиха продукцията, произведена със сериозни инвестиции.

 

Ще бъдат проверени и бизнесмени от Сандански, които също отглеждат канабис за медицински цели. Интересни ще са резултатите от направените проби. Днес предстои вземане на проби от склада на общинския съветник М. Китанов, който два дни беше запечатан и под охрана. Следим темата, която започнахме. Очаквайте подробности.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

551 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Петрич