ОИК – Благоевград прекрати мандата на общинския съветник д-р Т. Велчев, прати в стола му А. Кайнакчиев-Гопата, прославил се с грозния скандал в двора на ПМГ заради сина му Георги

Общинската избирателна комисия в Благоевград прекрати предсрочно пълномощията на досегашния общински съветник от ПП “Глас народен” Теодор Велчев и на негово място назначи съпартиеца му Асен Кайнакчиев.

В молбата на Велчев не е посочен мотив за излизането му от ОбС 2 г. след като бе избран за съветник, но във всички случаи това е заради избирането му на последната сесия за вр.и.д. управител на общинската онкоболница “СБАЛО “Св. Мина”, защото според ЗМСМА съвместяването на двете длъжности съветник и управител на общинско дружество е несъвместимо поради конфликт на интереси.

Това е окончателно излизане на хирурга д-р Велчев от ОбС – Благоевград, мандат 2019-2023, защото ако по случайност той не издържи конкурса за управител на болницата, какъвто кметът на Благоевград Илко Стоянов обеща да има скоро, мястото му в съвета вече ще е заето.

Новият съветник Асен Георгиев Кайнакчиев, който още на следващата сесия трябва да седне в зала “22 септември” до съпартиеца си Ясен Неделчев, е поредното попълнение в групата на бизнесмените в местния ОбС. Той е собственик на “Гопи Корпорейшън” ЕООД, откъдето идва и псевдонимът му Гопата. Фирмата е основана на 22 май 2017 г. с капитал от 20 лв. и е специализирана в областта на информационните технологии. На местните избори през 2019 г. Гопата имаше 167 преференции в листата на “Глас народен”. До момента не е бил общински съветник, но има опит в общинската администрация, където преди десетина години бе ст. специалист АСК в община Благоевград.

Името му обаче се прочу преди 4 г., когато синът му Георги, тогава единадесетокласник в ПМГ, беше пред изключване заради инцидент с преподавател по физкултура в гимназията. Тогава таткото влезе в словесна престрелка с директора на гимназията Николай Каращранов и го нападна с крясъци и ругатни пред съучениците на сина си, излезли да протестират в негова защита. В крайна сметка до изключване не се стигна, но грозните сцени в училищния двор едва ли някога ще бъдат забравени от учителите в гимназията и бившите съученици на Георги. Към момента порасналият вече възпитаник на ПМГ има заведение на бул. “Св.св. Кирил и Методий”, а баща му – новият общински съветник в Благоевград, е озвучител. /в. Струма

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

208 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Благоевград