Градините и яслите – под ключ! Генералът настоява басейните да отворят!

Засега детските градини и яслите няма да бъдат отворени. Това ще поставим в риск учителите и лелките. Ако едно дете е заразено, ще зарази всички 20 и те ще заразят семействата си. това каза премиерът Борисов на брифинга в МС и обясни, че ген. Мутафчийски е против и той самият е съгласен с него.

„Знам, че в икономически план е тежко, тъй като родителите не могат да ходят на работа. Всеки 2 седмици ни струват 50 милиона лева. Но здравето е най-важно от всичко, категоричен е Борисов.

”Няма натрупана достатъчно информация от света как би се отразило отварянето на детските градини. Да, опасността за децата е пренебрежимо малка, но това е болест, която се носи от децата, но убива бабата и дядото. По другите въпроси нямаме разногласия с правителството”, коментира проф. Венцислав Мутафчийски.

„Индивидуалните спортове на открито – тенис на корт, тичането по пистата на стадиона, тичането в парка, могат да подобрят здравето. Проф. Мутафчийски настоява и за плувните басейни. Проф. Кантарджиев обясни, че има дезинфектанти и хлор в басейна, но трябва да има мерки в съблекалнята и този, който притежава съоръжението, трябва да осигури дезинфекция“, каза още премиерът по повод отварянето на басейните.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

838 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Актуално