ИТН казаха „да“ на вота на недоверие, ако няма нови отцепници – кабинетът пада до дни

От „Има такъв народ“ също ще подкрепят вота на недоверие към кабинета на Кирил Петков, внесен от ПГ на ГЕРБ-СДС. Това стана ясно от думите на председателя на ПГ на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов след консултации с бившите управляващи.

 

„Излязохме от коалицията. Ние нямаме никакви основания да подкрепяме този вреден кабинет“, категоричен бе Тошко Йорданов.

 

По-рано днес подкрепата си към искания от ГЕРБ-СДС вот на недоверие заявиха и парламентарните групи на ДПС и „Възраждане“.

 

Очаквано коалиционните партньори на „Продължаваме Промяната“, а именно БСП и „Демократична България“ застават зад кабинета и нямат намерение да пускат властта.

 

Според съпредседателя на ДБ Христо Иванов предсрочни избори биха били пагубни за страната и хвърлянето й в още по-голяма криза е безотговорно.

 

Председателят на ПГ на БСП Георги Свиленски смята, че очакванията на гражданите не са предсрочни избори. По думите му в рамките на този парламент никакво правителство извън това, което управлява държавата в момента, не е възможно.

 

Той е категоричен, че гражданите очакват приемането на бюджет и приемането на поправки в над 22 закона по Плана за устойчивост.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

604 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Актуално