Кметът Апостолов и зам.-министърът на МРРБ Шишков инспектираха строителството на новия мост, свързващ кв. „Ораново“ и град Симитли

Кметът Апостол Апостолов, зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков и областният управител Николай Шушков инспектираха строителството на новия мост, който ще свързва кв. „Ораново“ и град Симитли.

По предварителни данни от фирмата – изпълнител съоръжението трябва да бъде готово до края на 2021 година, при благоприятни метеорологични условия. Мостът ще отговаря на всички европейски изисквания, ще бъде двулентов с пешеходни зони и модерно LED осветление.

„Надяваме се, че няма да има проблеми и новият мост ще бъде готов в срок. Държим изкъсо процеса и наблюдаваме строителството, тъй като искаме съоръжението да бъде завършено успешно“, каза още Шишков.

Заместник – министърът коментира, че този мост е не само с местно, но и с регионално значение, поради което неговото завършване е от изключително важно.

От своя страна кметът на Община Симитли Апостол Апостолов допълни, че мостът е не само с регионално, но и с републиканско значение.

„От логистична гледна точка Община Симитли е разположена на кръстопът. Имаме достъп до две граници и сме връзката между два от най-големите курорти в България, а именно Банско и Сандански. Това от своя страна показва, че този мост е не само с регионално, но и с републиканско значение“, подчерта Апостолов.

Пред журналисти зам.-министър Шишков коментира и строителството на автомагистрала „Струма“, като отбеляза, че изграждането на тунел „Железница“ върви с добри темпове, което означава, че ще бъде завършен в срок.

Кметът Апостолов пък каза, че желанието на Община Симитли е да се направи успоредно трасе на автомагистрала „Струма“ в посока от ГКПП „Кулата“ към София над реката, за да може интензивният трафик, който сега преминава през града, да бъде изведен извън него.

„Успоредно на пътя трябва да се направи едно трасе. То ще бъде значително по-евтино за изграждане, тъй като подпорните стени и всички други по-скъпи съоръжения ще бъдат направени заради магистралата. Самото успоредно трасе ще изведе трафика за Банско извън градската част на Симитли. Това ще облекчи движението и няма да се получават тези задръствания, които наблюдаваме в петък и неделя“, допълни Апостолов.

По-късно на работна среща кметът на Община Симитли Апостол Апостолов и зам.-министър Иван Шишков обсъдиха важни теми, свързани с инфраструктурата в града и малките населени места.

Кметът Апостолов постави въпроса за необходимостта от осигуряване на дофинансиране за довеждащия водопровод в село Железница. Обсъден бе и проблемът с тротоарите в село Полето, които са били разрушени при изграждането на пътя Полето – Брежани.

Зам.-министър Шишков се ангажира да постави и трите проблема пред ресорните институции, за да може да се намери и най-правилното решение за тях.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

203 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Актуално