Нинова за санкциите: Защо трябва някой отвън да ни решава проблемите?

По думите й българските институции трябва да си свършат работата„Санкциите, наложени от САЩ, са сериозен сигнал отвън към българските правоохранителни органи и институции, че трябва да си свършат работата и да стигат до „политическия чадър“, който през годините покровителстваше този модел на корупция. Защо винаги трябва някой отвън да ни решава проблемите?“. Това заяви пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Нинова беше категорична, че споменаваният от САЩ лидер, който е бил подкупван– не е тя.

„Винаги сме гледали на отношенията между България и САЩ през призмата на българския национален интерес. Имало е случаи, в които сме били критични към решение, както например за купуването на F-16, но в този случай санкциите, наложени на физически лица и фирми, са сериозен принос към борбата с корупцията и паралелната държава в България”, уточни тя.

По думите й истинското разследване трябва да стигне до края. „Да се покажат политическите сили, които поддържаха през годините този модел”, заяви тя.

Актът, подписан от Джо Байдън, поставя пред нас 3 въпроса, смята Нинова.

„Първо, правоохранителните органи явно не са си свършили работата, за да получаваме отвън такива санкции. Второ, главният прокурор – Иван Гешев, на база на тези данни, да започне мащабни разследвания на посочените случаи и този път да се стигне докрай. И трето, този сигнал е не просто антикорупционен, той е политически”, заяви още лидерът на БСП. Според нея прокуратурата има предостатъчно работа по борбата с корупцията.

Нинова коментира и проблемите в общинската болница в Раднево.

„От години колегите ми от Стара Загора и Раднево се борят за спасяването на общинската болница. Става въпрос за системно източване на пари от лечебното заведение от кмет на ГЕРБ и Общински съвет и докарването й до фалит. В момента се продава за жълти стотинки на приближен човек на ГЕРБ”, поясни тя.

Относно предстоящите избори, лидерът на БСП заяви, че в листите на партията има нови лица.

66 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.