Ново огнище на коронавирус в област Благоевград , заразените вече са 1955

За последното денонощие положителни проби са дали 44 души
Огнище на коронавирус е установено в село Осина в Община Сатовча, област Благоевград. Това съобщи на брифинг секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов.

За последното денонощие регистрираните случаи на територията на областта са 15. По думите на доц. Димов именно новооткритото огнище е причина за увеличаването на броя на заразените. Регионалната здравна инспекция е предприела противоепидемични мерки в селото. Установени са всички контактни лица на първия заразен. Взети са им проби за изследвания.

 

Общият брой на новопотвърдените случаи за последното денонощие са 44.  Те са констатирани в областите София (7 случая), Благоевград (15 случая), Пазарджик (5 случая), Видин (4 случая), Кюстендил (4 случая), Ямбол (3 случая), Плевен (2 случая), Кърджали (1 случай), Монтана (1 случай), Враца (1 случай) и Сливен (1 случай). Сред тях има и пет деца – четири в Благоевград и едно на годинка и половина – в Ямбол.

 

Общият брой на инфектираните с COVID-19 е 1955. Излекуваните са 444.

389 са пациентите с потвърден COVID-19 в България, които са настанени в болница, като 56 от тях са в интензивни структури. Най-възрастният пациент е на 95 години, а най-малкият – бебе на 2 месеца. Най-голямо огнище си остава София с 830 заразени с коронавирус.

Общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 при лица-медицински служители е 209 души.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

8 583 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Актуално