Присъствена учебна година – митове и легенди или приказка за „хала“ на държавата

Първият учебен ден чука на вратата. Тази година обаче ученици, учители и родители тръпнат в очакване дали ще чуят реално първия звънец или това ще бъде просто обикновен ден пред компютъра за децата, които ще подарят виртуален букет на своята класна.

Кратка ретроспекция на последния месец:

3 август – министърът на образованието проф. Николай Денков в интервю за БНР казва „ В края на август трябва да имаме ясен сценарий как стартира учебната година“ – е вече сме края на август, а яснота за началото и протичането на първия учебен ден –няма, а пък идеи за самата учебна година са мираж

На 18 същия месец от парламентарната трибуна министър Денков, заявява пред депутатите, че министерството на образованието е установило сериозни пропуски в дистанционното обучение и ще направи всичко възможно за присъствено обучение в условията на пандемия.

На 25 август същият министър от ефира не БНТ заявява, че „това, което можем да направим в нашето министерство е да задържим максимално децата в училище. Казахме пределно ясно, че това е нашата цел. Мерките са насочени в тази посока“.

На 29-ти този месец нещата вече изглеждат различно „Нагласата е да открием присъствено учебната година, много внимателно – обещали сме го на първи клас за цялата страна.“ Това обявява пред БНР министърът на образованието проф. Николай Денков.

Да погледнем реалностите – какво се случи в образованието по време на служебния кабинет и в какво по-точно се състояха мерките и усилията в посока присъствено обучение. Министерство на образованието изненадано ли е от новата ковидвълна и това напълно неочакван феномен ли е за просветното ведомство?

В същото време здравният министър и бивш антиваксър Стойчо Кацаров онзи ден на 27 август най-смело твърдеше, че пандемията е под контрол и не се налагат никакви нови мерки.

Браво Стойчо, Браво Кацаров!

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

230 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Актуално