Трима са привлечени като обвиняеми за нападението над Слави Ангелов

Това обяви главният прокурор Иван Гешев

Трима души са привлечени като обвиняеми след нападението над журналиста Слави Ангелов. Това обяви главният прокурор Иван Гешев на извънреден брифинг. Те бяха сред задържаните при спецакцията в четвъртък в София.

 

„Като обвиняеми са привлечени три лица за престъпно сдружение, за причиняване на телесни повреди на журналиста Слави Ангелов, както и за държане на високорискови наркотични вещества. Тоест по три отделни престъпления за всеки един”, поясни Гешев.

Ето кои фенове на Левски са задържани при акцията днес
През уикенда в Специализирания наказателен съд ще бъде внесено искане за мярка за неотклонение „задържане под стража” и за тримата.

Гешев обясни, че още на десетия ден след нападението над Слави Ангелов е имало заподозрени. „Беше необходимо технологично време за събиране на доказателства. Целта ни е да стигнем до осъдителни присъди”, каза обвинител номер 1.

„За мен този случай е атака срещу българската държава. Продължава да се работи в посока поръчителите и посредниците. Основната водеща версия е, че това е свързано с работата на колегата ви и е резултат от действията на лица, които искат да дестабилизират държавата, обект са на наказателно преследване и се намират извън границите на страната, където в момента се укриват по други досъдебни производства“, каза Гешев.

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов обясни, че след вчерашната акция на част от задържаните са пуснати заповеди за задържане до 24 часа.

„Ще работим до установяване на поръчителите”, заяви още Ивайло Иванов. Той уточни, че в МВР няма данни извършителите да са записали нападението с мобилен телефон. /nova.bg/

 

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

171 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Актуално