На 28 април решават детронирането на кмета Румен Томов

Само след 4 дни ще стане ясна окончателно съдбата на благоевградкия кмет Румен Томов. ОИК се събира, за да изпълни решенията на 2 съдилища по прекратяване правомощията на градоначалника. Бързо и спешно заседание насрочи председателят Мартин Бусаров по казус с голям обществен интерес.

В Общинска Избирателна Комисия 0103 Благоевград постъпи Писмо от Председателят на Административен Съд Благоевград, ведно с Решение 104 / 22. 01. 2020г. на Административен Съд Благоевград и Решение 4542 / 16. 04. 2020г. на Върховен Административен Съд, което решение е влезло в сила и не подлежи на обжалване.

Писмото е заведено с входящ № 539 / 23. 04. 2020г. по входящия регистър на ОИК Благоевград.

В писмото се съдържат указания към Общинската Избирателна Комисия Благоевград, според които същата следва да се произнесе със свое решение и да прекрати предсрочно пълномощията на кмета на община Благоевград, в 14 дневен срок от получаването му.

В тази връзка ОИК Благоевград ще се събере на нарочно заседание, на 28 април 2020г., от 18. 00 часа.

За мястото на провеждане на заседанието и мерките, които ще се предприемат съгласно  препоръките на Националния оперативен щаб, с цел опазване на живота и здравето на членовете на общинските избирателни комисии, ОИК ще информира допълнително. /struma.com/

583 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.