Въвеждат по-строги мерки в Благоевград

Кметът на Благоевград Румен Томов свикаднес следобед заседание на Кризисния щаб на община Благоевград. Заседанието се проведе в зала „22 септември“. На него присъства районният прокурор на Благоевград Борислав Ковачки и командирът на Военно формирование 26400 полковник Красимир Кръстев.

По време на заседанието са набелязани конкретни по-строги мерки във връзка с епидемичната обстановка, свързана с разпространението на коронавирус.

По заповед на кмета на община Благоевград и с решение на Кризисния щаб от 24 март влизат в сила допълнителни противоепидемични мерки. Координират се действията, като РЗИ уведомява ежедневно община Благоевград за поставените лица под карантина.

–   Задължават се водачите на таксиметрови автомобили и на автобусите от градския транспорт да извършват транспортни услуги с поставени предпазни маски. Задължават се и всички кондуктори да са с маски.

–   Всички жители на територията на община Благоевград, се задължават да носят маски и при посещение на търговски обекти и обществени сгради.

В Оперативния щаб към община Благоевград от днес се раздават предпазни маски на нуждаещите се лица.

–   Превозните средства на транспортните фирми извършващи градския транспорт, всяка вечер да измиват с дезинфектант всички арматури и места, които пътниците докосват с ръце. След това допълнително целият автобус да се дезинфекцира и вътре и отвън.

–   Транспортните фирми се задължават да правят дезинфекция при стриктно спазване на дадените указания.

Румен Томов благодари на екипите на ОД на МВР-Благоевград, които изпълняват 12-часови дежурства на контролните пунктове около Благоевград, както и на служителите от всички структури, които участват в грижата за жителите на община Благоевград.

Два пъти всяка седмица ще заседава Кризисния щаб на община Благоевград по време на обявеното извънредно положение в страната. /bnr.bg/

Следващото заседание е насрочено за 27 март.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

304 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Актуално