Заплахи и мнима подкрепа: Атанас Стоянов влиза в балотажа нежелан от всички  

Има такъв народ и Демократична България подкрепят Атанас Стоянов за балотажа идната неделя. С тази новина се похвали градоначалника в предпоследния ден от активната си кампания. Да, ама не, както са казали хората.

Оказва се, че никой в централата на Демократична България в София не знае и не е чувал, че подкрепят човек, арестуван за купуване на гласове за нов кметски мандат. Tова решение е взето еднолично от Радослав Динев, който е координатор на партията в Сандански. Причината е много тривиална и няма нищо общо с политически пристрастия. Просто неговият син е един от стотиците закачени на общинската хранилка – с действащ договор с Община Сандански, без никакви насрещни ангажименти. Дали подкрепата е под заплахи или мотивирана с облаги, това могат само те да отговорят.

ИТН е другата партия, която подкрепя Атанас Стоянов. Пропуска се обаче да се кажат две неща – първо, партията няма структура в Сандански. Тя напусна партията на Слави Трифонов и се вля в тази на Български възход. Така че това е една много пожелателна подкрепа, за която не стои и един реален глас. Заедно с това Атанас Стоянов още на първи тур използва представителите на ИТН в изборните комисии, така че между тях е налице колаборация, която със сигурност е придружена от конкретни ангажименти за всяка от страните.

Всички опити на Атанас Стоянов да си осигури подкрепата поне на един от опонентите си удариха на камък. Възраждане открито призовават всичките си структури навсякъде в страната да гласуват срещу ВМРО. Продължаване промяната запазват мълчание, но в хода на кампанията ясно заявиха желанието си за промяна на досегашния начин на управление на общината. Всички останали се консолидират зад опонента на Атанас Стоянов. Така кметът остава самотен и срещу него се обръщат всички пострадали от схемите, които се разгръщаха в общината през последните 4 години.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

86 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: 10-те най