5 хитрости от опитни водачи, с които проблемите се решават лесно и без разходи

Притежаването на автомобил е не само възможност да се движите комфортно, но е свързано и с постоянно възникващи проблеми и разходи. Повечето от тях могат да бъдат поправени, нужни са само средства.

Но опитните шофьори знаят как да харчат по-малко, постигайки същия ефект. Ще ви запознаем с полезни житейски трикове, които улесняват живота, правят колата ви по-удобна и не „бъркат“ в портфейла ви.

 

1. Паркирайте колата си на изток

Следният полезен съвет няма да сработи, ако навън е изключително мразовито. Но когато температурата е близо до нулата, ще бъде полезно паркирането на автомобила „с лице“ на изток.

Какво е предимството? Слънцето, изгряващо рано сутрин, започва да загрява предното стъкло и докато шофьорът стане и стигне до колата, то вече ще се размръзне. Това помага значително да се намали времето, необходимо за подготовка на машината.

 

2. Мрежа в багажника

Доста често собствениците на хечбеци и кросоувъри се налага да превозват в багажника малки предмети, които се разпръскват във всички посоки. В такава ситуация много полезна е мрежа, която може да бъде поръчана в Интернет или направена със собствените си ръце. Благодарение на нея в багажника всичко винаги ще бъде наред и дори крехки предмети могат да бъдат транспортирани, без човек да се страхува дали ще се съхранят.

3. Използване на лак за нокти, за да се премахнат драскотини

Ремонтът на корпуса на автомобили винаги е скъпа процедура. Същото важи и за пребоядисването на автомобил. Следователно, ако се появят драскотини илидруги проблеми сбоята и няма пари за поправянето им, тогава за известно време е напълно възможно да се справите и с този бюджетен вариант.

За ремонта ще ви е необходим най-обикновен лак за нокти. Повреденото място се измива добре и след това се обезмаслява със спирт. След това се нанасят няколко слоя лак, изсушавайки всеки от тях. Ако цветът на лака е подбран добре, то мястото на ремонта дори няма да се вижда.

4. Отстраняване на помътняването на фаровете с паста за зъби

На повечето автомобили стъклото на фаровете е направено от пластмаса, която с течение на времето се покрива с микро драскотини, пожълтява и става непрозрачна. Поради това светлината е много по-слаба и шофирането през нощта вече е по-малко комфортно. В такава ситуация можете да дадете колата за полиране фаровете, за което ще трябва да отделите средства, обаче всъщност всичко това можете да направите със собствените си ръце.

За ремонта е необходима паста за зъби, четка, силни ръце и много време. Процедурата всъщност е доста проста. Пастата се намазва върху повърхността на фаровете и се втрива с кръгови движения. След това се отмива с чиста вода и се изсушава.

 

5. Поправка на вдлъбнатини по корпуса с вакуумна помпа 

Вакуумната помпа е примитивно устройство,  което може да не ви потрябва с години, но понякога тя е просто незаменима. Освен прякото си предназначение в банята, помпата може да се използва и при ремонт на каросерии на автомобили. С него можете да премахнете малки вдлъбнатини. Устройството изравнява огънатия метал в правилната посока./blitz.bg/

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

232 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Авто