Симптоми на COVID-19: Какво усещате след събуждане?

Симптоми на COVID-19: Какво усещате след събуждане?

Усещане за импотентност след събуждане може да е признак на инфекция COVID-19. Това казаха лекари от Обединеното кралство, където вчера имаше скок в случаите на заболяването, причинено от инфекцията с новия коронавирус.
Британските лекари са регистрирали рекорден ръст при пациенти със симптоми на COVID-19 ден по-рано, а статистическите данни за смъртта са 335 случая. Експертите призовават да се обърне внимание на усещането след събуждане – това според тях може да бъде предупредителен симптом за коронавирусна инфекция.

Типичните признаци на COVID-19 са грипоподобни симптоми, като болки в гърлото, кашлица, главоболие и мускулни болки, висока температура, втрисане и проблеми с дишането. Тези признаци на заболяването не се проявяват веднага – приблизително една до две седмици след заразяването с вируса.

Може да се появи и цианоза на устните или лицето, зачервяване и сърбеж в очите.

„Друг симптом е как се чувства човек, когато се събуди. Ако се събуди в обичайното си време, изпитва нехарактерна силна сънливост и силна умора, което го затруднява да се движи, това също може да сигнализира за потенциална вирусна инфекция. Според доклада на Американската медицинска асоциация до 44 процента от пациентите, хоспитализирани с инфекция, съобщават за изтощение и прекомерна умора “, казват експертите.

Учените обясняват, че загубата на сила, сънливостта при болест или борбата с вируса е важен механизъм за оцеляване на организма. Изследванията върху животни показват, че има гени, отговорни за производството на химикали, чието действие кара мозъка да заспи. Това значително спестява енергията, която тялото изразходва за устойчивостта срещу патогени и тяхното унищожаване.

Като ни насърчава да спим, за да останем неподвижни в такъв критичен момент, тялото е по-вероятно да оцелее, отколкото ако продължи нормалните си ежедневни дейности, допълват експертите./zdrave.to/

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

87 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Здраве