Немски медии: УАЗ трябва да струва 40 000 евро

Компанията MWM из чешкия град Штеновице исползва руския УАЗ Хантер в качеството на база за електромобила Spartan. Немските журналисти споделиха впечатленията си за тази кола.

Всички вече са свикнали с електромобилите като към някакво съвременно и технологично решение, но в случай с UAZ Hunter Spartan трябва да се говори за нестандартна преработка, пише изданието Auto motor sport.

Компанията MWM от чешкия град Штеновице използва руския УАЗ Хантер в качеството на базов автомобил за електрическия си автомобил Spartan. UAZ Hunter — е доста просто построен всъдеход с класически дизайн, което доста рядко се среща сред днешните електромобили.

Но именно поради тази причина MWM залага на руската кола. Проста и лесно се ремонтира – има определена група от купувачи, които търсят именно това.

MWM заменя ДВГ със синхронен двигател с променлив ток. Доста необичайно за електромобил, но механичната кутия на УАЗ, както и понижаващата предавка и пълното задвижване на автомобила донор си остават на борда.

Макар, че като се отчете въртящият момент, това може да се окаже излишно – понижаващата предавка въобще не е необходима.

При това всъдеходът с електромотора ще е по-мощен от стандартния бензинов двигател с работен обем от 2. 7 литра (135 конски сили). Движещата сила на екологично чистата версия ще бъде синхронен електромотор с променлив ток с мощност 120 кВт/160 конски сили, развиващ внушителните 600 Н.м  въртящ момент.

Преработката в електромобил увеличава общото тегло на УАЗ-а с около 120 килограма, ако се монтира стандартна батерия с капацитет 55 кВт.ч, която е разделена на четири отделни части.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

808 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Авто