На 7-ми май АС – Благоевград заседава по жалбата на Румен Томов

Вчера Административен съд – Благоевград спря предварителното изпълнение на решението на Общинската избирателна комисия, с което прекрати предсрочно пълномощията на кмета Румен Томов и обезсили издаденото му удостоверение за избран кмет на общината.Томов подаде жалба в административния съд относно решението на ОИК от 28 април.

Днес председателят на Общинската избирателна комисия – Благоевград Мартин Бусаров получи определението на административния съд. Определението на съда спира предварителното изпълнение на решението на ОИК, но не го отменя, поясни Бусаров.

 

Съдът прие, че искането на Румен Томов е допустимо, а „предварителното действие на решението е само по себе си непоправима вреда за жалбоподателя – загуба на кметския статут, на възнаграждение – материална основа за съществуването, респективно за публичния интерес зад неговия избор за кмет. Прекратяването на пълномощията на кмета е негативна оценка и за моралните му качества, с оглед което предварителното изпълнение засяга доброто му име“, е записано в определението, съобщават от Пресцентъра на АС – Благоевград.

Делото по жалбата на Румен Томов е насрочено за 7 май от 10.30ч. На ОИК е разпоредено да приложи някои документи и доказателства. „Ако се стигне до решение, което отменя решението на избирателната комисия ще насроча заседание и с гласуване ще се реши дали да се обжалва един съдебен акт“, уточни Мартин Бусаров, който не се ангажира с прогноза. /bnr.bg/

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

562 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Благоевград