Специалистите от TUV посочиха колите, които никога не се чупят

Специалистите на немската организация за качество TUV съставиха рейтинг на автомобилите, които се продават на европейския пазари и почти не се чупят.

В изследването е взимана предвид честотата на посещение на сервизните центрове на транспортните средства през последните три години.

За най-надежден автомобил експертите признават Mercedes-Benz GLC.

Кросоувърът се оказа лидер сред моделите с пробег от около 55 000 километра, които за последните 2-3 години са посещавали сервиз. При това в първата десетка влизат още пет модела на немската марка: A-Class, B-Class, C-Class, E-Class Coupe и SLC/SLK.

Освен „Мерцедес“ за най-надеждни европейски автомобили са признати още Audi A1, а също и Q5 и Q3, Porsche 911 и Mazda CX-3 — единственият автомобил, който не е немско производство в класацията.

Най-зле са се представили два модела на Dacia (Renault) Logan и Duster, а също и Citroen Berlingo.

През февруари анализаторите на консултантската компания J.D. Power посочиха най-надеждният автомобил на 2019 година. След проучване сред собствениците на автомобили на по 3 години, в което специалистите преброиха броя на проблемите, с които са се сблъсквали шофьорите за две години на експлоатация, победител стана южнокорейската марка Genesis. В челната тройка влязоха още Lexus и Buick.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

871 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Авто