Гербаджии топят Новаков за нерегламентирани срещи с кандидат кметове

Евродепутатът  Андрей Новаков, който е областен координатор на ППГЕРБ за област Благоевград иска да мине с дежурният номера на БСП „Независим кандидат“ на предстоящите избори в общината.Това съобщиха наши източници от редиците на ГЕРБ, който изумени питат нямаме ли си кадърни хора в партията и защо трябва да следваме подли и подмолни номера на столетницата, които подвеждат хората, че уж не гласуват за партиен кандидат, като същевременно обират и вота на хората, които подкрепят партията. „Уж маркова стока се предлага на избирателите, а като обърнеш хастара- чисто менте.“ – са коментарите в Благоевград.
Политическите среди в Благоевград гърмят с новината, че Новаков прави совалки, между партиите за търсене на „независим кандидат“, който да бъде подкрепен от ГЕРБ за предстоящия избор на кмет.

Фаворит бил председателят на общинския съвет Андан Тодоров, Илко Стоянов, представител на Слави Трифонов, банкер от листата на Радослав Тасков, омбутсманът Валентин Василев – бивш зам. – кмет в екипа на Костадин Паскалев и др.
Андон Тодоров
„Първо опита с Андон Тодоров, с който удари на камък, Дончо категорично отказва, следва среща с Илко Стоянов- представител на партията на Слави Трифонов в Югозапада и там отказ. Продължава с обиколката като се среща с банкер от листата на Радослав Тасков, който също убеждава да се включи в надпреварата- и там на кантар. И да стигнем до 28.04.2020 год. когато за пореден път се среща с потенциален кандидат-  Валентин Василев омбудсман на Община Благоевград, бивш заместник-кмет в екипа на  Костадин Паскалев- кмет от БСП. И изкачат въпросите:

Кой дава право на Андрей Новаков да провежда такива срещи без знанието на Изпълнителната комисия на ГЕРБ?

Премиерът Бойко Борисов знае ли за тези срещи?

Ръководството на ГЕРБ- Благоевград знае ли за тях?

Съгласни ли са с това да се подкрепи „независим“ кандидат?

Няма ли кадри ГЕРБ- Благоевград за кмет на Благоевград?“ – питат симпатизантите на ГЕРБ в Благоевград Иван Тодоров, Петър Василев идр на редакционните ни имейли.
Новаков беше потърсен за коментар, но той отказва.
След последния местен вот и серията пресконференции, които даде отстраненият вече Румен Томов, ГЕРБ понесе тежки удари по престижа и реномето си.

Още при номинацията на бившия кмет Атанас Камбитов в края на лятото за нов мандат, се появи разцепление в ГЕРБ, задвижвано от Йордан Андонов и шефът на НОИ Илиян Георгиев. След като стана ясно, че Томов е отстранен от ВАС, настроенията бяха, че Новаков ще бъде кандидата на ГЕРБ, но явно Новаков не иска да се прощава с Брюксел и поста си в европарламента.
„Какви са вариантите пред ГЕРБ за кандидат- кмет?

В общественото пространство се завъртяха имената на началника на НОИ Благоевград Илиян Георгиев, на РУО Ивайло Златанов, както и общинският лидер Росица Димитрова?

Истина ли е, че  се опитвате да наложите независим кандидат или лице от друга партия в дясно?“ – тези и още много други въпроси изпратихме на Новаков, но той е в пълен пас и не дава никакъв отговор./4vlast-bg.com/

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

2 007 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Благоевград