Атанас Камбитов разкри кой всъщност е Андон Тодоров!

Бившият кмет на Благоевград д-р Атанас Камбитов изпълни заканата си – да разкрие кой всъщност е Андон Тодоров. Преди минути той сподели във „Фейсбук“ подробен пост, в който разказва за сделките, бизнеса и още много за личността и делата на независимият кандидат за кмет, подкрепен от ГЕРБ. Струма.нюз публикува поста без редакторска намеса:

За мoрала, за бизнеса, за политиките, на един кандидат за кмет на ПП ГЕРБ…

За това ще разкажа сега, но за разлика от него ще замълча за неговите семейни ценности и за семейния му морал!

Що за човек трябва да си, за да сложиш скрити камери в стаите, в съблекалните, в часовниците на басейна в хотела си?!

Да, скритите камери ги има, чрез тях той заснема всичко и всички, за да трупа архив, който да използва, ако се наложи.

При разговор с един бивш шеф на полицията в Благоевград, същият ми обясни, че това много трудно може да се докаже, много трудно може да се проследи, че не представлява интерес…

Явно за някои наистина не представлява интерес!

Но от морална и професионална гледна точка мисля, че това е абсолютно недопустимо. Целта на Дончо е една единствена – да ползва заснетото за натиск и изнудване на хора така, както, между другото, се опита да постъпи и с мен.

Та, във връзка с морала на същия, трябва да бъде казано и следното – той е собственик на едни т.нар. „медии“, но постоянно се крие зад други лица, такъв е случаят със сайтове като „Региона“, Е-79.бг“, „4-та власт.еу“ и т.н.  Чрез тях непрекъснато омаскарява свои опоненти, но няма достойнството и смелостта да застане с лицето, с името си. Обикновено след като излее поредната доза клевети се оправдава много елементарно „То няма нищо лично, всичко е политика“. Този човек не го интересува нищо, за него е важно да постигне целта си!

❗️За първоначалните му капитали –  за разлика от някои хора, аз съм градско момче и съм израснал на 200 м. от хотел „Бали“. Същият този хотел, който се намира на мястото на бившето заведение „Лори“, собственост на Дончо.

Та, хората, които са от Благоевград си спомнят как там се събираха едни „дами“ със съмнителна репутация и имаше таксита, които посещаваха определени адреси, където се въртеше една друга „търговия“. Между другото този бизнес, на един по-късен етап, се премести в Испания, Валенсия.  Лесно е да се провери, да бъде установено, че едно време, когато Дончо започва да строи хотел „Бали“, процедурата е нарушена и е отпочната с фалшив документ.  Между другото, това го знаят и много от бившите общински съветници, част от тях, и настоящи такива, и за това нещо може да се направи проверка.

❗️ За общинските имоти, закупени от Дончо като общински съветник, чрез фирмата на брат му – доста на брой, които след това се застрояват. Дотук нищо лошо, само че, оказва се, почти всички са с РЗП над допустимото, 20 % или иначе казано същото носи печалба около 200 хил. лева на обект над нормалното. Ето и една от причините за конфликта помежду ни!

Когато започнаха да идват при мен доста строители, за да ми кажат, че сградите не отговарят на критериите, започнах проверки. Оказа се, че проектите ги прави главният архитект по това време – Васил Тинчев, а топлите връзки между двамата са обществена тайна. И така, чрез отработени похвати, се заобикаляше Общината… Стигаме и до  прословутата сграда, заради която главният архитект беше отстранен. Преди време се похвалиха, че съдът e отменил решението, но удобно забравиха да споменат, че същата сграда е с един махнат етаж, те просто бяха променили проектите.

Поради това за главния архитект има влязло в сила решение за установен конфликт на интереси от КПКОНПИ. Дончо и Тинчев бяха съдружници в строителството и действаха по незаконни схеми. Това беше причината да уволня главния архитект. А, че този върл поборник на зелените идеи не е посадил и едно дърво, там където строи, е друга тема!

❗️ За санирането – защото и по него плюе! Санира няколко блока, като най-големият, най-скъпият, с най-много средства по Оперативната програма, на стойност  над 3 млн., е именно блокът, саниран от фирмата на брат му (бл. 14 в кв. „Струмско“). Та, ако някой си направи труда да отиде и да попита хората, които живеят в този блок, ще му обяснят, че на място не са виждали брат му, а изцяло с дейността се е занимавал Андон. Същият този, който обикаляше етажите и се караше с хората за това на кой каква дограма да сложи.

И като направим елементарна сметка се оказва, че става въпрос за бизнес за десетки милиони левове. На фона на всичко това , да  твърдиш, че Камбитов ти е пречил, е нагло и арогантно. Попречи му, но не Камбитов, попречиха му действията извън закона. Казват, че апетитът идва с яденето! И при него беше така! В един момент реши, че всички поръчки трябва да са негови, но нещата не му се получиха… Когато  не успя да спечели търга за полицията, за социалните жилища и т.н., тогава моделът „Камбитов“ стана лош. А защо не му се получи? Защото процедурите се провеждаха така, както трябва, в рамките на всички законови изисквания.

Дончо искаше да стане председател, това е още една от причините да се обърне срещу мен. Правеше срещи с представители на всички парламентарно представени групи в ОбС, целта му бе да се въведе ротационен принцип за председател срещу, което той обещаваше подкрепа. Искаше да стане председател, да печели поръчки, за да подкрепя „модела“.

Е, и едното, и другото не му се случиха!

Тези причини, които изброих бяха основният мотив Андон да се обяви против и да стане „знаменосец“ на коалицията анти-Камбитов, стояща зад привидно добри цели и намерения за обществото, но в основата си, почти всички бяха обединени точно от прекъснати икономически интереси.

❗️ За „политика“ и „политиките“ на Дончо – той е типичен пример за лъжец и популист.

Надявам се благоевградчани да нямат късата памет!

Нека си спомним 2019 година, за колко неща същият казваше, че ще бъдат доказани, колко лъжи изрече този човек?! Истината е, че нищо от изреченото от него не се доказа! Той говори, само и само, за  да се хареса да може да подведе хората.

Нека си спомним какви декларации пишеше! Нещо от това случи ли се?

Когато стана председател на ОбС, свършиха ли нещо с кмета Томов, имаше ли нещо друго освен ежби, освен неистови усилия за домогване на властта? Направиха ли нещо градивно тези хора?

Същевременно Дончо си приписва само заслуги, дори ако погледнете предизборната му програма, и тя е преписана, но това е за тези, които искат да четат…

Истината е, че пътят му е осеян само с предателства. Беше застанал до мен, за да може през личния живот да нанесе удари и да предаде. След това застана зад Томов, но в момента, в който разбра, че може да има избори, предаде и него. Това е начин на поведение!

Гарантирам, че утре ще предаде и тези, които го избират! За Дончо  това не е проблем, защото честността, почтеността, лоялността за него  не са принципи!

❗️ За връзките със службите – той винаги демонстративно е заявявал, че е близък с генерал, чиито син в момента е лидер на една партия. Има много тесни връзки с висши шефове на служби и независими институции, та така доста въпроси са решени…

Колкото до връзките с групировките, и аз разбрах, както се казва, по трудния начин. Братът на Дончо беше барета във Враня. По една или друга причина беше отстранен и след това стана един от шефовете на охраната точно на емблематичната, фигура от знакова силова групировка, органично свързана с ГЕРБ, за която споменах преди ден.

Та, когато започнаха проблемите помежду ни с Дончо, доста хора, от името на този човек, заемащи висши позиции от бившето правителство, и не само, дойдоха да ме „помолят“ и „посъветват“ да не се занимавам с Дончо и ако може по един или друг начин да реша проблема…. Е, можех, но не го направих!

❗️ За контролирания вот – обществена тайна е, че голяма част от вота за Андон е контролиран. Много ми е интересно защо полицията не си направи труда да влезе в х-л „Бали“ и да изземе компютърните конфигурации, да погледне какво има в тях (просто така, давам им идея).  За да не бъда голословен ще кажа, че между първи и втори тур на местните избори през 2019 година, в полицията беше привикана на разпит бивша медицинска сестра от кв. „Струмско“, която активно работеше за Дончо и спрямо нея имаше съмнения за купуване на гласове. И същата медицинска сестра си беше признала, че е давала пари, за да се гласува за него.

Надявам се да си спомняте моментът, в който Дончо беше извикан на разпит. Тогава той спретна, един цирк пред полицията, а всички телевизии отидоха да го снимат с жената, с детето… Правеше се на жертва и т.н. Най-интересното е, че случаят просто се потули, и липсата на интерес за разследване ми беше потвърдена и от висш полицейски шеф. Тук ще подсетя министър Рашков – нека направи една проверка в ОД на МВР – Благоевград по повод този сигнал. Документите ги има, ще се види кой, как, защо, каква е истината.

Той е автор на десетки сигнали, пуснати до всички възможни институции, срещу опоненти и приятели. Сигнали, които са абсолютно безпочвени и неаргументирани, просто удобен похват за прилагане на натиск.

Е, от всичко казано дотук, можем да предположим, че явно този „успешен“ модел на поведение на „успешен“ политик е припознат от ГЕРБ.

Явно са припознали похватите му,  поведението му, моралът му, действията му, „високите нравствени ценности“, спрямо собствените си стандарти.

А вероятно има и далеч по-дълбоки причини и зависимости…

Интересно е и как така ГЕРБ, които не подкрепяха Тодоров, в един момент го припознаха за техен кандидат, но вероятно всеки може да си го обясни…

Помните ли онзи прочут клип с кючека?

Е, Дончо го засне, той се кълчи в същия ритъм зад гърба ми (линк по-долу), а пред него е Новаков.

И като знам Андрейчо колко плюеше и псуваше срещу този „верен приятел“ и  „виден оператор“… Като знам колко сигнала е пуснал Дончо срещу Роячки…Като гледам сега как го възхваляват и промотират, стиснали зъби, ми става жал за обикновените гербери.

Ще спра дотук!

Всичко това го казвам, не защото хората в Благоевград не го знаят! Но именно поради изброените причини, едни се страхуват, на други не им се занимава, а трети се въртят около него заради някаква изгода.

Казвам го и за тези, които са дошли в Благоевград на един по-късен етап и не го познават, за тези, които все още не са почувствали Благоевград като свое родно място! На тях ще кажа – внимавайте кой избирате, защото на вашите деца родното място ще е Благоевград.

За тези неща има документи, свидетели и други доказателства!

P.S. Познавам и всички останали кандидати за кметове, едни по-малко, други по-добре.

Между другото тук е мястото да поздравя д-р Каракостова, с която като млад лекар съм работил почти 3 години, учил съм се от нейния опит и професионализъм! Много се надявам, ако има балотаж, „Демократична България“ да подкрепи правилния претендент!

Аз съм направил своя избор! Ще гласувам за кандидата, за който смятам, че ще бъде най-полезен за Благоевград и ще може да изведе града от трудната ситуация, в която се намира в момента!

Благоевградчани, на 27-ми юни гласувайте информирано, разумно и отговорно!

 

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

1 564 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Благоевград