Какво очаква Благоевград, ако Андон Тодоров стане кмет?

Мъдреците са го казали – думите са лъжливи, действията показват истината.

25 юни е! Това всъщност е последният ден от предизборната кампания за частичните кметски избори в Благоевград. През последните дни сме свидетели на гръмки обещания за инвестиции, ремонти и облагородяване на Благоевград. Защо ли? Защото идват избори и кандидатите раздават щедро, но само на думи. Откъде ще дойдат парите никой не казва.

Всъщност някои казват – ще се теглят кредити, ама кой и как ще ги връща, не  е ясно. Отдавна е ясно, че преди избори и след лов се лъже най-много. Но тъй като всичко си има граници, ще ви покажем нагледно кой лъже най-много и при кой кандидат най-много се разминават думите с делата.

Особено впечатление правят заявките на кандидата на ГЕРБ Андон Тодоров – мега проекти за стадиони, фотоволтаици, паркинги, паркове… Прах в очите на слепите! Защо ли? Ще ви кажем защо.

Парадоксално е човекът, застроил зелените площи на Благоевград, да говори за облагородяване на паркове и на града като цяло. Андон Тодоров направи точно това. Сигурно си спомняте градинката срещу Трето основно училище. С пейки, детска площадка и много зеленина. Ами помнете я, защото тя е типичен пример за намеренията на Тодоров. Именно той първи застрои тази и още няколко от малкото останали зелени площи в Благоевград и ги превърна в бетонена джунгла. Мнозина наричат кооперациите срещу Трето основно училище „Китайски квартал“, защото там строителят Тодоров, заедно с близкия му бивш главен архитект Васил Тинчев, за да може да изкара повече пари, ги наблъска една в друга. Въздух няма, но пък не можем да отречем предимството да си кажеш „наздраве” с комшията от съседния блок и то само с протягане на ръка.

Същият господин бил загрижен за паркирането в града. А защо не бяхте загрижен за този проблем, когато строихте кооперациите си, г-н Тодоров? В нито една от тях не е спазено изискването за подземен паркинг, нищо, че това е изрично записано в закона. И на фона на това – ОБЕЩАНИЯ! Ще решава проблема, който сам създава!

Друго нещо, което прави впечатление в предизборното наддаване от страна на Андон Тодоров е идеята да строи нов покрит стадион, отговарящ на стандартите на УЕФА и БФС. Лошо няма, но  това е поредното неизпълнимо обещание на кандидата за кмет от ГЕРБ, с което иска да привлече на своя страна футболните фенове. Колкото и да не му се иска иска обаче, спортните деятели в Благоевград помнят отлично изказванията му в общински съвет с искане за намаляване на средствата за ФК „Пирин“ и всичките му гласувания срещу  интересите на клуба.

И фотоволтаици ще сложи на всеки блок, но финансиране няма, ще теглим кредити, казва Тодоров. Много им се иска на политиците, хората да не помнят какво са правили преди да се появят в публичното пространство. Но народът има добра памет. А всеки имал вземане – даване с Андон Тодоров ще ви каже едно – този човек обича да влиза в образ и при него самоличностите са повече от една. Ако има изгода ще е мил, кротък, любезен и диалогичен. Ако обаче не му играете по свирката става зъл, отмъстителен, вулгарен и безпардонен.Това го потвърждават всички имали вземане -даване с него.

Не забравяйте как се омота около бившия кмет Атанас Камбитов, благодарение на който строеше бързо и лесно в зелените площи на Благоевград. Не забравяйте колко милиони левове присвои чрез строителната си фирма по време на санирането на жилищните сгради. Не забравяйте и как от пръв приятел и поддръжник на Камбитов и Христина Шопова се превърна в техен основен враг, като разбра, че вече няма да може да си разиграва коня. Не забравяйте как с подкупи овладя и бившия главен архитект на общината Васил Тинчев, благодарение на който проектите за строежите му се одобряваха скоростно, въпреки липсата на основни изисквания, заложени в закона. Как получи пълната подкрепа на новоизбрания кмет Томов и се обърна срещу него след няколко месеца.

Това ни чака, Благоевград! Трябва да мислим с главите си, а не заради парите, които ще получим. Не си струва за 50 лева да си продадем бъдещето, нашето и на децата ни. Едва ли има трезво мислещ човек, който би си го причинил.

Паркиране на плочките, няма подземен паркинг

Строителсто в зелена площ и паркинг на плочките. Няма подземен паркинг

Строителството в зелена площ и липса на паркинг

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

4 184 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Благоевград