Готви ли се брутална манипулация на местните избори в Благоевград?

Нов скандал с кандидата на Слави Трифонов за кмет на Благоевград и за депутат в 45-ото Народно събрание – Илко Стоянов, гърми с пълна сила. В сигнал до агенция ПИК запознати с изборния процес в южния град разкриват поредната порочна схема, която може да предопредели изхода от местния вот на 27 юни.Припомняме, че кандидат за кмет на „Има такъв народ“ в областния град е небезизвестният в района Илко Стоянов. Той е с богато политическо досие а преди 3 години е едновременно заместник-кмет от ГЕРБ на община Петрич и същевременно общински съветник в Благоевград от „Глас Народен. Стоянов е бил и дясна ръка на Христо Бисеров по времето, когато той беше част от СДС. Заемал е ръководни длъжности и в още две партии – ПП „ВОТ Консерватори“ и ДРОМ.

В сигнала си до агенция ПИК запознати с изборния процес в Благоевград се притесняват за честността на изборите, тъй като се оказва, че в три ключови секции в града човекът, който ще поддържа изправността на машините за гласуване, е тъстът на Стоянов – Валентин Кирилов Попов.

„За изборите на 27 юли 2021 година РИК е посочил конкретни техници, които ще се грижат за машините в различните секции. Техникът, който в изборния ден ще се грижи за изправността на машините за гласуване в 8, 9, 10 секция, намиращи се в ромската махала на град Благоевград, е Валентин Кирилов Попов, собственик на ПСИТ – Инженеринг ООД. Много лесно е да се установи, че Валентин Попов не е случаен техник, а е тъст на едни от кандидат-кметовете – Илко Стоянов от „Има такъв народ“, се казва в сигнала до ПИК.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

1 468 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Благоевград