Червени пишат черните списъци за уволнения на Румен Радев – ДС агент и кандидат-депутат на БСП вилнеят из малките общини

Червени кадри на БСП стоят зад черните списъци, по които се извършва чистката на Румен Радев. Мракобесния лов на вещици вече е достигнал дори малки общини и населени места, където апаратът от президентски съветници и оскандалени секретари трудно достига.

За сметка на това се намират услужливи червени другари, които им донасят къде, кога и как да махат хора. Мотивът е винаги клеветата, че са близки на предишното управление, но така и никой не проверява дали е отговаря на истина или просто кандидатите за кохортата на Радев опитват да му се подмажат, да уредят себе си или близките си.

Именно такъв сигнал получи медията ни от района на Благоевградско за невиждана чистка в по-малките общини като Банско, Разлог и Симитли. Там в последните дни се уволнява наред по списък на червения общинар и кандидат-депутат на Корнелия Нинова Любен Милев, разкриват местните.

Същият според тях готвел въпросните списъци още от 2017 г., когато смятал, че БСП ще дойдат на власт. Допълнил ги подробно и преди година, когато заради метежите на Румен Радев отново червените имаха надежда, че ще вземат властта. Това обаче не случи тогава, а едва сега, тъй като през служебния кабинет на президента, те успяха да влязат в управлението през задния вход.

Червеният Любен Милев стоял в основата на всички уволнения от горските стопанства в района, включително на шефа на това в Симитли – Иван Герин. Последният се прочу като най-успешният ръководител на подобна структура, тъй като успяваше да осигури най-високи приходи и съответно заплати на служителите, уточняват местните. Причината е, че горските стопанства изцяло се самоиздържат и зависи от опита и експертизата на директорите им дали ще бъдат успешни или не.

Местните сега са категорични, че Милев ще раздаде ключовите постове на свои хора, които нямат никаква експертиза и стопанствата скоро не само няма да печелят, но и ще бъдат разграбени. „В схемата видно място заема и Дамян Дамянов, който ръководи Югозападно държавно предприятие. Същият е на поста си непокътнат през всички години управление на ГЕРБ, нищо, че е ДС агент и социалист. Те не го смениха и ето, че сега им се отплаща подобаващо“, с ирония разказват хората в района.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

1 663 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Актуално