ДСБ – Благоевград гони Каракостова и Ханджийски

Резултатите от парламентарните избори, очаквано, предизвикаха реакции в политическите партии. Отделни членове на ГЕРБ и БСП дори публикуваха постове във „Фейсбук“ с призив за оставки в ръководствата на партиите.

Провалът на частичните кметски избори в Благоевград, а след това и на предсрочните парламентарни, стана повод за възникването на напрежение и в редиците на ДСБ – Благоевград, научи Новинарска агенция Е-79 нюз от свои източници.

Припомняме, че на вота за градоначалник на Благоевград д-р Виктория Константинова Каракостова – Нешева, която месец по-рано бе избрана за лидер на ДСБ – Благоевград, получи едва 628 гласа. На парламентарните избори д-р Каракостова постигна още по-слаб резултат, като получи едва 80 преференции в Благоевград.

Както не веднъж сме писали тандемът Каракостова – Ханджийски очевидно стои в основата на всички проблеми в ДСБ – Благоевград и това е още по – видно от слабия резултат на общинския съветник Калоян Ханджийски, който получи едва 189 преференции.

За да ни разкаже какво се случва в ДСБ – Благоевград, с нас се свърза член на партията, който пожела да остане анонимен. Ето какво ни разказа той (публикуваме разказа му без редакторска намеса):

„Преди малко повече от месец, когато Калоян обяви, че вече не иска да е председател на ДСБ – Благоевград трябваше да бъде избран нов такъв. Първоначално мислихме, че всичко по избора ще премине нормално, но се оказа, че някой вече си е направил „сметките без кръчмаря”.

Калоян Ханджийски, заедно със „сивия кардинал” и то от години, Димитър Стойчев (Черен брат) в последния момент, когато трябва да се гласува изборът на председател, вкараха някакви, които никой не знаеш кога и къде си плащат членския внос. Повечето от тези хора бяха роми, с чиито гласове всъщност бе избрана Каракостова.

Реално изборът ѝ бе направен с гласовете на около 30 души, които ние виждаме за първи път. Сами разбирате, че се стигна до ужасен скандал, на който станаха свидетели и ген. Атанас Атанасов, Елиана Масева, както и депутатът ни от Разлог Иван Димитров.

Всички бяхме в потрес. Тогава, с цялата си наглост, Калоян стана и заоочна да обижда всички, обвинявайки ни, че сме част от задкулисието, че всички се вълнуваме само от избори.

Нещата ескалираха, когато Калоян каза, че ген. Атанасов е предател и че само той бранел каузата. Споделям ви всичко това, защото хората трябва да знаят какво се случва. Трябва да чуят за проблемите, защото нещата не могат да продължават така.

Хората, които бяха в листите ни за предсрочните парламентарни избори, имам предвид ръководното тяло на ДСБ – Благоевград в лицето и на Каракостова,Ханджийски и на Катя Аврамова Симеонова-Гошева общо има около 290 гласа, което е по малко от резултата на Борис Джолев, който има 408 преференции (бел. ред.)

Тези хора трябва да поемат политическата отговорност и да напуснат управлението на ДСБ – Благоевград”.

Очевидно е, че напрежението в ДСБ – Благоевград вече е стигнало връхната си точка, а в основата на всичко стои Калоян Ханджийски. Да, говорим за същия този Калоян Ханджийски, който е общински съветник в Благоевград, но също така навсякъде е обявил, че е безработен, явно за да се ползва от привилегиите, които дава държавата на социално слабите.

Още по – лошото е, че Калоян Ханджийски, като общински съветник, не прави нищо в полза на обществеността.

Единственото, което прави е да всява напрежение да обижда колегите си, без каквито и да е било скрупули.

Според съпартийците му, освен зам.председателското място, Ханджийски трябва да напусне и Общински съвет Благоевград.

Заедно с него трябва да си тръгне и провалилата се председателка д-р Виктория Каракостова – Нешева.

Очевидно е също, че ДСБ – Благоевград иска промяна, но ще намерят ли сили да отстранят „гнилото парче от ябълката”, очакваме да разберем съвсем скоро!

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

1 295 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Благоевград