ИТН с грандиозен успех на изборите в Община Сандански – последния бастион на ВМРО

След като Централната избирателна комисия обяви официалните резултати от предсрочните парламентарни избори,  стана ясно, че „Има такъв народ“ печели с малко над 15 хиляди гласа.

Партията на Слави Трифонов записа изключителна победа в смятаната за „бастион“ на ВМРО община Сандански след двата им успеха на местните избори през 2019 година и предишните парламентарни избори, проведени на 4 април.

Първо, резултатите бяха повече от красноречиви, при иначе неголямата избирателна активност в общината:

1. Има такъв народ – 3821

2. Българските патриоти – ВМРО, Воля и НФСБ – 3203

3. ГЕРБ – 3072.

Другата невероятна новина пред ИТН е факта, че председателят на структурата в Сандански д-р Христо Гушков ще е единственият народен представител в 46-то Народно събрание от общината. В интерес на истината той бе и кандидатът с най-голям шанс, според предварителните прогнози на специалистите.

Ако разгледаме в детайли събитията около дните преди изборите, то можем да отбележим, че единствено „Има такъв народ“ проведе правилна и положителна предизборна кампания без явни и задкулисни удари по политическите си претенденти. Усилията на младия екип на партията в Сандански, който никога преди не е бил обременяван политически, работи усилено за честни и прозрачни избори, което е още един лъч на надежда към пробуждането на гражданското общество.

„Има такъв народ“ успя да пребори купения и корпоративен вот и да надделее над досегашните хегемони в общината и прави сериозна заявка за понататъчно утвърждаване на резулатите си.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

3 691 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Сандански