Министър Аврамова инспектира строителството на тунел „Железница“

Няма опасност  от загуба на средствата, предвидени за строителството на автомагристрала „Струма“ в участъка на Кресненското дефиле. Ако допълнителните дейности, свързани с опазването на природата се забавят,  България ще внесе искането за финансиране с новата апликационна форма в  следващия програмен период. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, която провери  строителните дейности на новия тунел „ Железница“.

850 метра от новия тунел „ Железница“, който е част от  автомагистрала „ Струма“, вече са прокопани, като едновременно се извършват и първична облицовка и анкериране.

Изграждането на съоръжението ще завърши предсрочно, като прогнозите са за пролетта на идната година. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството  Петя Аврамова, която заедно с председателя на АПИ Георги Терзийски  провери строителните работи на обекта.

„Няма проблем с разплащанията към фирмите изграждащи големите  пътни проекти, увери шефът на АПИ Георги Терзийски, като отчете и социалния ефект от запазването на хиляди работни места: Няма да има  промяна на трасето на автомагистрала „ Струма“ в Кресненското дефиле. Ако се забавят процедурите по  допълнителните  мерки за опазване на природата, животинските видове и местообитанията, апликационната форма с коригирания проект ще бъде пренасочена за следващия програмен период, а средствата, предвидени за  участъка в дефилето ще се използват за други обекти“, заяви министър Аврамова.

Дотогава  в Кресненското дефиле ще се изпълняват мерките  по ограничаване въздействието на трафика върху  защитената зона.

561 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.