На официална церемония Стефан Янев благодари на благоевградските пожарникари

Служебното правителство е внесло в Народното събрание един проект за бюджет, оттук нататък задължение на народните представители е да дебатират и да решат доколко този проектобюджет е адекватен или по тяхно желание и осмотрение да го променят, заяви в благоевградското село Габрово служебният премиер Стефан Янев. На въпрос: Дали олигархични фигури стоят зад проектобюджета, Янев отговори, че бюджетът следва своята логика, и не е уместно намесването на лица или чужди интереси

 

Относно ситуацията с нарастването на емигрантския поток, Стефан Янев заяви, че тази сутрин е имал възможност да разговаря с представители на граничната служба в Петрич. Действително се изисква по голяма организация и мобилизирането на допълнителни сили и това вече се прави.

 

Премиерът заяви още, че всичките българи, които в момента са в Афганистан ще бъдат евакуирани заедно с дипломати и граждани на страни – членки на ЕС.

 

Министър-председателят Стефан Янев се среща днес с благоевградските пожарникари взели участие в гасенето на пожарите в Благоевградска област и на територията на Република Северна Македония. Той поздрави огнеборците на официална церемония в благоевградското село Габрово. На нея присъстваха кметове на общини от съседна Северна Македония, които изразиха своята благодарност към българските огнеборци. Те бяха поздравени и от директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, главен комисар Николай Николов.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

574 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Благоевград