Ново мобилно приложение за туристите в Национален парк „Пирин“

Приключиха дейностите по разработване на новото мобилно приложение с информация за регламентираните туристически маршрути на територията на Национален парк „Пирин“. Приложението съдържа цялата информация, необходима за да планирате Вашата почивка и да изберете най-подходящия и интересен за Вас маршрут.

Притежавате голям набор от инструменти: вградена интерактивна топографска карта, възможност за локализация на Вашето местоположение в нея, локализация и идентификация на забележителности, туристически маршрути, хижи и много други важни обекти. По време на туристически преход ще можете да видите каква част от маршрута сте изминали  и каква ви остава.

Богатствата на Националния парк ще се разкрият пред Вас в секция „Биоразнообразие“ – ще можете да разгледате различни видове и местообитания, а ако нарушавате някоя защитена зона, то приложението ще Ви извести и ще Ви помогне да излезете от нея.

Приложението работи независимо от наличието на GSM мрежа, не изисква връзка с Интернет и работи без пренос на мобилни данни. Важно: винаги преди да тръгнете да посещавате НП „Пирин“, обновявайте приложението и изтеглете последната версия на картата в него, докато имате налична връзка за данни. Освен това за целите на навигацията и идентификацията на обекти в парка, моля разрешете Location и Camera access на приложението в телефона Ви.

Приложението е безплатно за изтегляне и употреба. В него няма да гледате реклами, нито ще трябва да се регистрирате, съобщават от пресцентъра на ДНП „Пирин“./bnr.bg/

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

1 044 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Благоевград