Илияна Йотова: Ген. Мутафчийски беше скрит

„Очевидно ген. Мутафчийски беше скрит, трябва да видим защо.“ Тези съмнения изказа вицепрезидентът Илияна Йотова в коментар за прекратяването на редовния брифинг на Националния оперативен щаб. Рано тази сутрин говорителят на правителството Севдалина Арнаудова обяви, че брифингите на щаба се прекратяват, защото обществото е добре информирано за пандемията от коронавирус, а и заради критиките към него.

„Според мен беше достойно да се даде последна дума на ген. Мутафчийски. Все пак всички ние живяхме месец и половина всеки ден. Той беше в нашия дом по един или друг начин. Очевидно беше скрит, трябва да видим защо. Дали наистина напрежението, което се чувстваше между щаба и изпълнителната власт, и премиерът и генерал Мутафчийски, което витаеш във въздуха, действително е стигнало някаква точка на кипене или съображенията са други“, коментира Йотова пред БНТ.
Вицепрезидентът отбеляза, че българите като общество имат нужда от отговорите какво става. „Това, което чух сутринта беше доста нескопосан пиар. Видите ли имало певече негативни послания от страна на щаба, отколкото позитивно. Това е много недостойна и нечестна оценка на щаба, защото той си свърши работата, особено в първата седмица, когато действително брифингите имаха една цел и тя беше изпълнена“, коментира още Илияна Йотова.

Вицепрезидентът остро разкритикува късния брифинг, който беше даден в Министерски съвет по повод пожарите в горите край атомната централа в „Чернобил“. Според нея тя била проведена в изнервена и натоварена психологическа обстановка и е била абсолютно ненужна.

Сега, според нея, трябва да има щаб, който да каже как ще излезем от тази тежка икономическа криза, която дойде заради COVID-19.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

1 046 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Политика